A héten röppent fel, hogy az idén a WRC2-ben versenyző Robert Kubica a Mercedes brackley-i F1-es központjában a csapat szimulátorán szokott vezetni.
A 2011 elején súlyos ralibalesetet szenvedett egykori BMW- és Renault-pilóta a hétvégi Azori-ralin az Autosport kérdésére nem tagadta a híreket, bár részletekbe nem ment.
“Igen, elmondhatom, hogy ott jártam, de azt nem, hogy hány alkalommal vagy hogy hány kört mentem. De van ez a pletyka, amire azt válaszolom, hogy igen, jártam már a Mercedes F1-es szimulátorában korábban” – állította a jobb kezét még mindig csak korlátozottan használni képes lengyel.
Kubica, aki nem tagadja, hogy a végső célja az F1-es visszatérés, a folytatásról még kevésbe akart beszélni, mindössze annyit mondott, hogyha valamikor kiszúrják egy londoni reptéren, az nem jelenti azt, hogy épp a Mercedeshez tart. 
“Talán vezetek majd még ott, nem tudom. De ha épp a Heathrow-n lát valaki, nem feltétlenül a Mercedeshez megyek. Más okból is járok ott, nem feltétlenül van kapcsolat.”