Az egykori BMW- és Renault-pilóta Robert Kubica még a 2011-es F1-es tesztszezon kezdetén szenvedett súlyos ralibalesetet, amely miatt máig sem térhetett vissza a sportágba.
A lengyel 2011 és 2012 nagy részében “láthatatlan” volt, de tavaly nyáron újra elkezdte bontogatni a szárnyait kisebb ralikon és ralis teszteken, idén év elején pedig már a Mercedes DTM-csapatánál is tesztelt, igaz, végül inkább a rali-világbajnokság “második ligájába”, a WRC2-be igazolt a Citroënhez.
Kubica ezzel együtt sosem titkolta, hogy a továbbra sem 100 százalékos jobb karja javulása esetén a cél az F1-es visszatérés lesz.
Úgy tűnik, komolyan készül is erre a 28 éves versenyző, a német Bild ugyanis úgy tudja, hogy a mercedeses kapcsolat nem szakadt meg, Kubica “pár hete már” az alakulat brackley-i központjában a csapat F1-es szimulátorán gyakorol.
Egy rivális csapat egy tagja nemrég az egyik londoni reptéren futott össze a lengyellel – “Brackley-be, a Mercedes központjába tartott, bár ezt a csapat részéről senki nem akarja megerősíteni” – mondta a névtelenül nyilatkozó F1-es szereplő.