F1: Félrevezette a csapatokat a Pirelli? 1
F1: Félrevezette a csapatokat a Pirelli? 2

F1: Félrevezette a csapatokat a Pirelli?

F1: Félrevezette a csapatokat a Pirelli?

F1: Félrevezette a csapatokat a Pirelli? 5
F1: Félrevezette a csapatokat a Pirelli? 6
Fotó megosztása:
Ahogy tavaly, ezúttal is a gumikról szól az idény eleje, a Pirelli kapott már hideget-meleget az idei keverékek miatt. Sőt, egy szakértő szerint az olaszok is felelősek lehetnek egyes csapatok, például a McLaren és a Sauber látványos visszaesése miatt.

A svájci Blick technikai szakértője, Mike Hammer szerint a Pirelli szélcsatornás abroncsai felelősek mindkét csapat lemaradásáért. “Már mindkét csapatnál tudni vélik, mi a baj, a megoldás pedig a gumikban rejlik” – írta Hammer. “Szögletesebbek, mint tavaly, és emiatt máshogy deformálódnak a kanyarokban, ami befolyásolja az aerodinamikát. Itt milliméterek is számítanak, és úgy tűnik, hogy a Pirelli 60 százalékos szélcsatornás modelljei vakvágányra vitték a McLarent és a Saubert.”

Sajnos, a sztorit csak egy névtelenségbe burkolózott McLaren-mérnökkel próbálták hitelesebbé tenni, szerinte a Pirelli valóban sokkal rosszabb kicsinyített modelleket készített, mint egy évvel korábban. “Tizenegy csapatról és tizenegy különböző szélcsatornáról beszélünk. Nem könnyű olyan 60 százalékos gumikat készíteni, amelyek mindenkinek megfelelnek” – reagált a vádakra Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója.