A Williams 2012-ben szerződtette tesztelőként a korábbi DTM-versenyzőnőt, Susie Wolffot. A társtulajdonos és akkor ügyvezető Toto Wolff felesége már tavaly vezetett F1-est, idén elsőként próbálta ki a grove-iak 2013-as autóját, a terve pedig az, hogy az idei ifjoncteszt után kiváltja a Forma-1-es jogosítványt, az ún. szuperlicencet, hogy azzal versenyzői állást szerezzen.
A BBC 5Live rádiója is körbejárta a női F1-es versenyzők kérdését, többek között meginterjúvolták az egykori Cooper-, Mercedes-, Maserati- és Lotus-pilótát, a sportág történetének egyik legjobb, bajnoki címet nem szerzett versenyzőjét, Sir Stirling Mosst is.
Mossnak volt női versenytársa, az 1958-ban a Maserartival három futamon indult Maria Teresa de Filippis. Így beszélt róla:
“Amikor leköröztem, mindig dobtam neki egy puszit. Ment a verseny körülötte, de legalább figyelte a tükröt, és mindig félrehúzódott. A viselkedésével semmi probléma nem volt. Kiállt ellenünk, és rajta kívül is akadt már néhány ügyes női pilóta, de legyünk őszinték: soha egyikük sem volt győzelmi esélyes az F1-ben.”
A brit legenda szerint fizikailag ugyan a nők is alkalmasak az F1-es versenyzésre, de a mentális alkalmasságukban kételkedik.
“Nos, a versenyzés nagyon fárasztó ám. Akkoriban mi háromórás versenyeket futottunk. Manapság már csak egy óra 10 perc egy futam. Vannak erős, robusztus hölgyek, de a versenyzés közbeni stressz, az életveszély már más kérdés. Szerintem nagyon nehezen kezelné ezt a stresszt egy nő. Én úgy vélem, egyszerűen alkatilag nem alkalmasak arra, hogy Forma-1-es versenyt nyerjenek.”
Wolff így reagált Moss kijelentésére: “Nem is tudom, hol kezdjem. Igazán tisztelem Sir Stirlinget, de azt hiszem, ő egy másik generációhoz tartozik. Moss számára elképzelhetetlen, hogy egy nő F1-es vezessen, rendben. Az ő idejében tényleg minden egyes alkalommal az életüket tették kockára, amikor autóba ültek, de az F1 ma már sokkal fejlettebb, sokkal biztonságosabb.”
Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone nagyon szeretne női pilótát látni a sportágban, de azt még ő is elismeri, hogy igazi női F1-es sztár születésére nem sok esély van. 
A nők fejben gyengék az F1-hez? 1
A nők fejben gyengék az F1-hez? 2

A nők fejben gyengék az F1-hez?

A nők fejben gyengék az F1-hez?

A nők fejben gyengék az F1-hez? 6
A nők fejben gyengék az F1-hez? 7
A nők fejben gyengék az F1-hez? 8
Fotó megosztása:
A nők fejben gyengék az F1-hez? 9


“Semmi nem zárja ki, hogy egy nő a férfiak ellen küzdhessen. Sajnos azonban a dolgok mai állása alapján nem tudom elképzelni, hogy egy női pilóta valaha is lehetőséget kapjon egy Red Bullnál vagy Ferrarinál. Csakis kisebb csapatnál lehet esélyük, de még ott is csak olyanokat fogadnak, akiknek jó szponzoraik vannak. Sajnos hiába tudna jó néhány hölgy a férfiakkal megegyezően versenyezni, esélyt sem kapnak.”
A fentiekkel Susie Wolff is egyetértett: “Ezzel egyetértek. A Ferrari és a Red Bull az elérhető legjobb pilótákat szerződteti, a bajnoki címért küzdenek. Én még épp csak igyekszem bekerülni a Forma-1-be, azonban ha nem hinnék abban, hogy sikerülhet, itt sem lennék.”