Bernie Ecclestone már évek panaszolja, hogy a Forma-1-ben nincs női pilóta. A Saubernél ugyan már ott van a sportág történetének első női csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn, Claire Williams pedig ugyanoda tart a Williamsnél, ahol tesztpilótaként Susie Wolffot is foglalkoztatják, de valódi versenyzőjelölt egyelőre nem akad.
Előfordulhat, hogy pár éven belül a Red Bull hoz női versenyzőt, ugyanis az energiaital-gyártó utánpótlásprogramjába most először a szebbik nem egy tagját is felvették.
Az F1-be az évek során Tonio Liuzzit, Scott Speedet, Robert Doornbost, Sebastian Vettelt, Sebastien Buemit, Jaime Alguersuarit, Daniel Ricciardót és Jean-Eric Vergne-t is bejuttató programnak ugyan vannak jóval esélyesebb jelöltjei, leginkább a portugál Antonio Felix da Costa, de nem elképzelhetetlen, hogy két-három év múlva egy holland lány is ott ülhet az egyik Toro Rossóban. 
A Red Bull új szerzeménye a 18 éves Beitske Visser, aki tavaly a német ADAC Formula Masters szériában bemutatkozóévében a 8. lett, két futamgyőzelmet is jegyzett. A holland lány tavaly még a Lotus színeiben szerepelt a kategóriában, de idén már a Red Bull támogatásával indul, és ha jól megy, később jöhet például a World Series by Renault is – rossz esetben viszont a süllyesztő.