Németország

Bild: “Győzelem és háború. Vettel piszkos diadala. A világbajnok egyre inkább hasonlít példaképére, Michael Schumacherre a pályán, akinek kegyetlensége hét vb-címet eredményezett. Schumit szerették vagy gyűlölték – Vettel a legjobb úton halad efelé.”
Abendzeitung: “Vakmerő előzésével Vettel ellopta a győzelmet csapattársa elől. Csak találgatni lehet, hogy mennyire komolyan gondolta a bocsánatkéréseket az emlékezetes futam után.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Ilyen már régóta nem volt a Forma-1-ben: ez a nagydíj iskolapéldáját mutatta az önzés és a csapatszellem összeegyeztethetetlenségének.”
Stuttgarter Zeitung: “Vettelnek bocsánatot kell kérnie a győzelemért.”
Süddeutsche Zeitung: “Vettel nyert Malajziában, de sokat rontott a saját hírnevén. Ha elfajul a vita, veszélyes játék kezdődhet, ezért fontos a szabályok tisztázása.”
    
Anglia

The Times: “Vettel ledobta az álarcot, és megmutatta jellemének azt az oldalát, amely eddig rejtve maradt, és most átütött az aranyos-vidám imázson.”
The Sun: “Ez az eset árt Vettel hírnevének, ahogy korábban mentora, Michael Schumacher teljesítményét is beárnyékolták bizonyos incidensek.”
The Independent: “Vége a fegyverszünetnek: Vettel lopott győzelme után Webber tajtékzik a dühtől. A vitatott malajziai siker, mely előtt Vettel szembeszegült a csapattal, PR-gránát lett az istálló számára, és egyben leleplezte a német pilóta gátlástalan győzniakarását.”
The Guardian: “A Red Bullnál ismét dúl a polgárháború. A haragos Webber nem vett részt a futam utáni csapatünnepségen, a verseny közben pedig félreérthetetlenül bemutatta az ujjával véleményét Vettel előzéséről. Vettel bocsánatot kért, Webber pedig várhatóan marad a Red Bullnál, de a feszült viszonyuk tovább romlott, az ausztrál az idény végén távozhat az istállótól.”
Daily Mirror: “Rossz házszám! Lewis Hamilton bakizott a bokszutcában: a Mercedes helyett a McLarenhez állt be kerékcserére. Mindig hangoztatta, hogy egyszer visszatér a McLarenhez, de senki sem gondolta volna, hogy már a második futamon megteszi. Még barátnője, a popsztár Nicole Scherzinger sem tudta palástolni széles mosolyát a tévedés láttán.”
    
Olaszország

Corriere della Sera: “Szép kis meglepetés a Ferrarinak: Fernando Alonso koccant Vettellel, tönkretette az első szárnyát, és kiállt. A Red Bullnál áll a bál, Vettel a csapatutasítás ellenére elvette a győzelmet Webbertől.”
La Stampa: “A kannibál Vettel gúnyt űz Webberből, és nyer Malajziában. Alonso KO.”
Corriere dello Sport: “Malajzia, a vadnyugat. Alonso hibázott, Vettel adta a nehézfiút.”


La Gazzetta dello Sport: “Vettel megcsalta Webbert, Alonso kukázta a futamot. A spanyol túlságosan siet, Felipe Massa nem találja a ritmust, a Ferrari nem tudja tartani a lépést a legjobbakkal. Már megint a régi nóta. Bíztunk benne, hogy véget ért az az időszak, amikor a Ferrari kullogott a többiek után. Aztán jön az első kör Szepangban, és máris visszacsúsztunk egy évet. Vagy kettőt.”
La Repubblica: “Diadal, sértődés és lökdösődés. Vettel felrobbantotta a Red Bullt. Kettős győzelem Szepangban, Vettel a vb-pontverseny élén, a Red Bull vezet a konstruktőröknél, mégis dúl a viszály. A két pilóta összeveszett, miután két környi küzdelem után Vettel megelőzte Webbert, aki dühében a középső ujját mutatta neki.”
    
Spanyolország

El País: “Webbernek sok mindent fel lehet róni, de az ausztrál pilóta továbbra is úriember. Más versenyzők nagy balhét csaptak volna a helyében.”
El Mundo: “Nyílt háború zajlik a Red Bullnál. Noha Vettel és Webber eddig sem értette meg egymást, most azonban mindennél mélyebb a szakadék a csapattársak között.”
El Periodico: “Túladagolt Red Bull: a győztes Vettel és mellette Webber szánalmas látvány volt a dobogón. Még a harmadikként célba ért Lewis Hamilton is keserűen nézett maga elé.”
Marca: “Feszült arcok a pódiumon: Vettel és Webber nem nézett egymásra, nem is beszélve az ölelésről vagy pezsgőlocsolásról.”
    
Franciaország

F1: Vettel, a kannibál 3


L’Equipe: “Rosszkedv Malajziában. Nem sok eső esett, de a futam végén viharos volt a hangulat. A nagy Prost-Senna párbajokat leszámítva alig lehetett látni olyan feszültséget a dobogón, mint Szepangban.”
Le Figaro: “Vettel övön aluli ütése és győzelme.”
Liberation: “Vettel úgy nyert, hogy süketnek tettette magát, Alonso pedig a túl merész taktika miatt kényszerült feladni a versenyt. A csapatutasításokról szólt a malajziai futam. Vettelt tévútra vezette az elkényeztetett gyermek-szindróma, akinek mindent megengednek.”
    
Ausztria

Kurier: “A világbajnok lesre futott. Vettelre úgy záporozott a kritika Malajziában, mint a trópusi eső. Vajon végleg gyermekkori példaképének, Michael Schumachernek a nyomdokaiba lép, akit Simlis Schuminak csúfoltak?”
Kronen Zeitung: “Jégkorszak az F1-ben. Így néz ki egy győztes? A Red Bull 13. kettős győzelmét aratta, de keserű a mellékíze. Vettel bocsánatkérése nem érdekelte csapattársát.”
    
Malajzia

New Straits Times: “Szégyen és harag. A sportszerűtlen Vettel nem hagyta nyerni Webbert.”
Forrás: MTI