F1: Ideiglenes főnökcsere a haláleset miatt 2
A múlt pénteken érkezett a hír, hogy a Williams-alapító Sir Frank felesége, Lady Virginia “Ginny” Williams rákban elhunyt. A temetést jövő csütörtökön tartják, a családi gyász miatt sem Sir Frank, sem a csapat igazgatótanácsi tag lánya, a marketingfőnök Claire nem utazott el a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra.
Miután 2012 végén távozott a versenyfőnök, Mark Gillan, majd januárban a társtulajdonos és ügyvezető Toto Wolff a Mercedeshez igazolt, a csapatfőnöki teendőket a szezonnyitón a technikai igazgató, Mike Coughlan látja majd el.
“Csak erre a hétvégére szól ez, amíg Claire nem tér vissza. Ideiglenes megoldás. Igazán nagy csodálója vagyok a családnak, Claire és Frank is tudja ezt. Jeleztem, hogy szívesen helyettesítem Claire-t a hétvégén” – magyarázta a mérnök.
“Ginny mindig azt mondta, hogy ő a Williams első számú szurkolója, méghozzá két okból: egyrészt, mert ő volt a legelső, másrészt, mert mindenkinél jobban törődött a csapat sorsával. Igazán szomorú, ami történt, főképp, hogy a csapat távol van most. Én is csak a repülőtéren tudtam meg a hírt, nem tudtam személyesen részvétemet nyilvánítani Franknek. Azonban a szomorúság ellenére tovább kell lépnünk, reméljük, hogy jó eredménnyel tiszteleghetünk Ginny emléke előtt!”
Coughlan azt is elmondta, hogy vasárnap, a futam napján fekete karszalaggal fejezik majd ki a csapat gyászát.