F1: Újra győzhet a Williams 1
F1: Újra győzhet a Williams 2

F1: Újra győzhet a Williams

F1: Újra győzhet a Williams

F1: Újra győzhet a Williams 17
F1: Újra győzhet a Williams 18
F1: Újra győzhet a Williams 19
F1: Újra győzhet a Williams 20
F1: Újra győzhet a Williams 21
F1: Újra győzhet a Williams 22
F1: Újra győzhet a Williams 23
F1: Újra győzhet a Williams 24
F1: Újra győzhet a Williams 25
F1: Újra győzhet a Williams 26
F1: Újra győzhet a Williams 27
F1: Újra győzhet a Williams 28
F1: Újra győzhet a Williams 29
F1: Újra győzhet a Williams 30
Fotó megosztása:
F1: Újra győzhet a Williams 31

A Williams 2011-ben a csapat történetének legrosszabb idényét teljesítette, de 2012-re sikerült összekapniuk magukat. Az autó sokkal versenyképesebb lett, olyannyira, hogy a Spanyol Nagydíjon Pastor Maldonado győzni is tudott vele. 
A tavalyi szezon első fele kimondottan kiszámíthatatlanul alakult, sokan küszködtek a gumikkal, és erre van esély 2013-ban is, ezért a Williams technikai főnöke, Mike Coughlan szerint kiemelten fontos volt erre odafigyelni a téli felkészülés során. Az Autosport kérdésére, hogy idén újra győzhet-e a Williams, a szakember nagyon bizakodóan felelt: 
“Igen, úgy gondolom. Nyilván nem szeretnénk lutrit, amikor győzünk, akkor erőből szeretnénk győzni. De keményen is dolgoztunk, hogy kiismerjük a gumikat, a tesztprogramunkban is fontos volt ez. Melbourne-ben, és általában az első pár futamon egyértelműen azoknak lesz a legjobb esélye a dobogóra, akik legjobban elcsípik a gumikat.” 
“A fő cél, hogy biztosan ki tudjuk használni a lehetőséget, amikor az adódik. Tavaly sokszor adódott úgy, hogy sok pontot, dobogót szerezhettünk volna, de a csapat kudarcot vallott. Az ilyeneket ki kell iktatunk, ez a kirakós utolsó darabja.”
A technikai főnök már csak azért is a fentieket tartja a legfontosabbnak, mert meggyőződése szerint maga az autó, az FW35-ös még az amúgy szintén nem rossz tavalyi modellnél is erősebb lett.
 
“Legalább olyan versenyképesek vagyunk mint tavaly, de talán még közelebb is kerültünk az élmezőnyhöz. Az adatok alapján kimondhatjuk, hogy a tavalyi autó is viszonylag versenyképes volt. Voltak hibái, de azokat kiköszörültük. A pilóták is megerősítették, hogy az erősségeket tekintve legalább a tavalyi szintet hozza a járgány, a korábbi problémás területeken pedig jelentősen javult. Mindketten ezt mondták, úgyhogy elégedettek vagyunk.”