Jean Todt jó úton halad újraválasztása felé. A Ferrari korábbi csapatfőnökét 2009-ben választották meg a  Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki tisztségére, amikor 135 szavazatot szerzett az ex-ralibajnok Ari Vatanen 49 voksával szemben. 
A 67 éves francia elnök első megbízatása az idei év végén jár le, de minden bizonnyal megpályázik egy újabb négyéves ciklust. 
A francia nyelvű AFP hírügynökség szerint Todt már megszerezte az észak-, dél- és közép-amerikai tagszervezetek támogatását. “Amikor az amerikai szervezetek egységesen azt mondják, hogy maradj, akkor máris könnyebb meghozni a folytatásra vonatkozó döntést. Ez sokat nyom majd a latba” – árulta el Todt. 
“Még sok minden történhet, de ha a csapat ennyire eltökélt, akkor természetesen folytatni fogom” – tette hozzá. 
Elődjével, Max Mosley-val szemben Todt a megválasztása óta a Forma-1 ügyeibe nem ártotta bele magát túlságosan, egyetlen igazán jelentős eredménye, hogy ha csúszással is, de keresztülverte az új, 1,6 literes V6-os turbómotorok bevezetését. 
A francia szakember kudarcának tekinthető – bár lehet, hogy csak taktika -, hogy az FIA részéről 30 év után most először nem tudta megújítani az F1 működését keretbe foglaló Concorde Agreementet, főképp azért, mert több pénzt szeretne látni a csúcskategóriából.