F1: Harmadik generációs pilóták kora? 1
F1: Harmadik generációs pilóták kora? 2

F1: Harmadik generációs pilóták kora?

F1: Harmadik generációs pilóták kora?

F1: Harmadik generációs pilóták kora? 5
F1: Harmadik generációs pilóták kora? 6
Fotó megosztása:
Azok után, hogy a 90-es években Damon Hill és Jacques Villeneuve személyében megjelentek a legendás versenyzők fiai a pályákon, Bernie Ecclestone szerint itt az idő, hogy egy harmadik generációs F1-pilóta is bemutatkozzon. Erre van is esély a közeljövőben, hiszen Damon Hill 22 éves fia, Josh a Forma-3-ban versenyez idén, ráadásul eddigi eredményei alapján nem is tűnik tehetségtelennek.
Josh mögött ott áll apja, Damon, aki minden szempontból igyekszik segíteni fia karrierjét, egyrészt menedzseli a fiát, másrészt minden bizonnyal versenyzői tanácsokkal is ellátja. Josh ennek eredményeképp 5 versenyt is megnyert a Formula Renault sorozatban, és most továbbléphet a Forma-3-as Európa-bajnokságba, amelynek győztese év végen F1-es tesztlehetőséget kap a Ferraritól.
Josh nagyapja a kétszeres világbajnok Graham Hill, aki 1962-ben és 1968-ban nyerte címeit, míg apja, Damon 1996-ban lett bajnok a Williams-Renault-val. Graham és Damon Hillt nemrég a Motor Sport magazin a halhatatlanjai közé választotta, a beiktatáson Damon és Josh együtt képviselték a családot. 
A dinasztikus összetartást erősíti, hogy a legifjabb Hill is a jellegzetes, Londoni Evezősklub mintáival díszített sötétkék alapon fehér csíkos sisakkal versenyzik. Előmenetelét pedig bizonyára segíti a családi háttér, még akkor is, ha tudjuk, hogy a fiúknak örök kihívást jelent kilépni apjuk és nagyapjuk árnyékából. Josh helyzetét ráadásul Bernie Ecclestone támogató szavai is segítik. “Fantasztikus lenne egy harmadik generációs pilóta. Remélem, Damon fiának sikerül bemutatkoznia a Forma-1-ben” – nyilatkozta az F1 ura.