F1: Kidobták a nem fizető újoncot 1
F1: Kidobták a nem fizető újoncot 2

F1: Kidobták a nem fizető újoncot

F1: Kidobták a nem fizető újoncot

F1: Kidobták a nem fizető újoncot 8
F1: Kidobták a nem fizető újoncot 9
F1: Kidobták a nem fizető újoncot 10
F1: Kidobták a nem fizető újoncot 11
F1: Kidobták a nem fizető újoncot 12
Fotó megosztása:
F1: Kidobták a nem fizető újoncot 13

A Marussia bő egy hónapon belül másodszorra is pilótát cserélt. A kiscsapat még januárban szakított Timo Glockkal, a tapasztat németet ugyanis nem tudták fizetni, a helyére pénzes versenyzőt kerestek.
Az első, jerezi teszten be is mutatták a brazil Luiz Raziát, de az újonc csak akkor vezetett, a szponzorai nem teljesítettek, így a múlt héten Barcelonában kezdődött teszten már nem ült autóba. 
A helyzetet erre a hétre sem sikerült rendezni, aminek az lett a vége, hogy a Marussia ma este hétkor a Twitteren közölte, szerződést bontottak Raziával, a helyére pedig a Force Indiánál mellőzött Jules Bianchit igazolták. Holnap és holnapután már ő tesztel.
Bianchi alkalmazása nem nagy meglepetés, hiszen a francia pilóta a Ferrari utánpótlásprogramjának tagja, a maranellói gyártó engedményes motorajánlattal pedig sokat lendíthetett az ügyén. A Marussia 2014-re még keresi az új szállítót, de könnyen lehet, hogy hamarosan már ott szárad a tinta a ferraris szerződésen.
“Olyan helyzetbe kerültünk, amelyben kénytelenek voltunk szerződést bontani Luiz Raziával. A korábban lefektetett, a hosszú távú jövőnket biztosító célok és irányelvek miatt nem volt választásunk” – indokolt a csapatfőnök, John Booth.
A Force Indiánál Adrian Sutillal szemben alulmaradt Bianchi természetesen nagyon örül:
“A télen végig arra hajtottam, hogy idén már a Forma-1-ben versenyezzek, izgatottan várom ezt a lehetőséget, hogy bizonyíthassam, készen állok erre a lépésre. A Ferrari Driver Academy-nek is nagyon hálás vagyok, amiért támogattak, és lehetőséget adtak, hogy fejlődjek pilótaként, hogy készen álljak erre az új kihívásra. A következő két hét felkészülési munkája borzalmasan sűrű lesz, de készen állok, hogy már holnap beüljek az MR02-esbe!”
A francia egy másik újonc, az angol Max Chilton mellé kerül.