Ahogy már írtuk, a januárban elküldött Timo Glock helyére beültetett Luiz Razia eddig csak névleg fizetős pilóta, ugyanis a brazil újonc szponzorai késnek a pénzekkel. Egyelőre nem tudni, megoldódik-e a helyzet, vagy még egyszer versenyzőt cserélnek a szezonnyitó előtt, annyi azonban biztos, hogy Razia a jerezi két napja óta nem ülhetett az autóba a teszteken.
F1: Csapattárs nélkül a legjobb! 1
F1: Csapattárs nélkül a legjobb! 2

F1: Csapattárs nélkül a legjobb!

F1: Csapattárs nélkül a legjobb!

F1: Csapattárs nélkül a legjobb! 8
F1: Csapattárs nélkül a legjobb! 9
F1: Csapattárs nélkül a legjobb! 10
F1: Csapattárs nélkül a legjobb! 11
F1: Csapattárs nélkül a legjobb! 12
Fotó megosztása:
F1: Csapattárs nélkül a legjobb! 13


A Marussia másik újonca, Max Chilton korábban egy kicsit fájlalta, hogy nem tanulhat Glock mellett, de az immár 10. teljes tesztnapját gyűrő angol mostanra egyáltalán nem bánja, hogy egyedül van.
“Ez így tökéletes számomra. És a csapatnak is jó, ha minden nap ugyanaz a pilóta ül az autóban, hiszen így kiszámíthatóak a visszajelzések. Igazán jól megy ez így” – mondta még csütörtökön.
“Csütörtökön esett, de még az is jól jött, mert nem szerettem volna úgy nekifutni egy esős futamnak, hogy korábban nem vezettem az átmeneti és teljes esőgumikon. Most már azokkal is mentem jó sok kört, szóval nem veszett kárba a nap” – magyarázta Chilton.
A Marussia továbbra sem közölt semmit arról, hogy Razia vezet-e még a maradék két napon, vagy hogy esetleg mást ültetnek-e az autóba.
Ha Raziának a mennie kell, több jelölt is akadhat a pótlására: a HRT összeomlása után csapat nélkül maradt, a Tata szponzori hátszelét élvező Narain Karthikeyan, a Force Indiánál hoppon maradt Ferrari-kötődésű tesztelő, Jules Bianchi, a nemzetisége alapján az orosz alakulatnál kézen fekvő Vitalij Petrov, valamint a szintén a Caterhamtől ejtett Heikki Kovalainen is a piacon van, ő állítólag tárgyal is.
Tegyük hozzá, az utóbbi két pilóta alkalmazása valószínűtlen, hiszen Kovalainent azért küldték el a Caterhamtől, mert nem tudott és nem is akart pénzt felhajtani, míg Petrov menedzsere szerint a Marussia már nem is orosz csapat.
“Látható, hogy az orosz jelenlét csökkent a csapatnál. Szinte nem is maradt orosz náluk, Nyikolaj Fomenko (a sportkocsi-gyártó Marussia atyja) már nem jár a futamokra, az oroszok pusztán a tulajdonosok. Vitalij idén nem lesz ott az F1-ben” – állította az F1news.ru-nak a csütörtökön a barcelonai paddockban feltűnt Okszana Koszacsenko.