Razia és Chliton - a Marussia idei párosa
Razia és Chliton - a Marussia idei párosa

F1: Ejtették az újoncot a tesztről

F1: Ejtették az újoncot a tesztről

Razia és Chliton - a Marussia idei párosa
F1: Ejtették az újoncot a tesztről 7
F1: Ejtették az újoncot a tesztről 8
Fotó megosztása:
F1: Ejtették az újoncot a tesztről 9

A Marussia a két héttel ezelőtti jerezi teszten jelentette be, hogy a már korábban leigazolt Max Chilton mellé Luiz Raziát ülteti az elküldött Timo Glock helyett. A brazil pilóta Jerezben tesztelt is, de ezen a héten nem vezetett Barcelonában, ma, az utolsó napon is az angol köröz.
A brazil sajtóban természetesen megindultak a találgatások arról, hogy Raziát pénzhiány miatt akár még a szezonkezdet előtt ejthetik, annyi mindenesetre biztos, hogy el van maradva a fizetéssel, az Agencia Estado hírügynökség szerint adminisztrációs problémák miatt nem érkezett meg Razia szponzori pénze a csapathoz.
“Néha le kell nyelni az ilyen helyzeteket. De nem nagyon aggaszt, hogy ugyanannyi napot vezetek-e, mint Chilton, a többi kategóriában mindig gyorsan tudtam alkalmazkodni az autóhoz” – mondta a pilóta az O Estado de S.Paulónak.
A lap veterán F1-es szakírója, Livio Oricchio szerint Chiltonnak mindenképp előnye van Raziával szemben a csapatnál: “A paddockbeli barátaimtól úgy hallottam, hogy Max Chilton édesapja fia hároméves szerződése minden évében részesedés vásárol a Marussiánál. Köztudott, hogy sokkal többet fektetnek be a csapatba, mint Razia.”