A Marussia még tavaly bejelentette, hogy 2013-ra Timo Glock negyedszerre is újonc csapattársat kap majd az angol Max Chilton személyében, azonban a rutinos némettől azóta megszabadult a kiscsapat, helyére egy másik ifjonc, a pénzes Luiz Razia került.
Chilton nem titkolja, hogy a dupla újoncos felállás miatt nem lesz könnyű tanulni, de azért pozitívumot is talál a helyzetben.
“Ez így nem ideális. Én nagyon vártam, hogy Timo csapattársa legyek, hiszen ő borzasztóan tapasztalt” – mondta a Motorsport-total.comnak, hozzátéve, hogy azért nem számít gondokra.
“Nem lennénk itt, ha nem lennénk alkalmasak a Forma-1-re. És így egyikünk sem lesz első vagy második számú, a csapat teljesen egyenlően kezel majd minket.”
Miután a Caterham Heikki Kovalainent és Vitalij Petrovot is ejtette, náluk is igen hasonló a helyzet, a tavaly a Marussiánál egy évet lehúzott Charles Pic mellé az újonc Giedo van der Gardét ültették. 
Pic menedzsere, Olivier Panis a váltással kapcsolatban azt mondta pár napja, hogy a két kiscsapat közül a renault-s partnerség miatt volt vonzóbb a Caterham, és szerinte nem jelent majd gondot a pilótafelállás.
“Tavaly Charles sokat tanult Timo Glocktól, szerintem ez a tényező idén már nem olyan lényeges. Engem személy szerint nem zavar. Jó dolog a tapasztalt csapattárs, de Giedóval sincs semmi bajunk. Ő is megérdemli, hogy bizonyítsa, mire képes” – nyilatkozta az egykori Ligier-, Prost-, BAR- és Toyota-pilóta.
A McLaren is viszonylag új fiúval kezd idén, hiszen Lewis Hamilton helyére a Saubernél két évet lehúzott Sergio Perez került, de a fenti pilótákkal ellentétben a mexikói a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjét kapja mentorként – a 2009-es világbajnok Jenson Button mögött 13 év, 230 verseny áll már.
F1: Mit tanulhat egymástól két újonc? 1
F1: Mit tanulhat egymástól két újonc? 2

F1: Mit tanulhat egymástól két újonc?

F1: Mit tanulhat egymástól két újonc?

F1: Mit tanulhat egymástól két újonc? 5
F1: Mit tanulhat egymástól két újonc? 6
Fotó megosztása:
F1: Mit tanulhat egymástól két újonc? 7


“Nagyon szerencsés vagyok, hogy egy világbajnok és egyben egy ilyen nagyszerű fickó lesz mellettem!” – mondta. “Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, és máris nagyon sokat tanultam tőle a rövid mclarenes időszakom alatt. Nyilván van rajtam nyomás, a csapat sokat vár tőlem és én is önmagamtól: a bajnoki címért szeretnék küzdeni. Jensonnal együtt dolgozom majd, tanulok tőle, szerintem nagyon jól megvagyunk.”