Razia és Chliton - a Marussia idei párosa
Razia és Chliton - a Marussia idei párosa

F1: Itt az ötödik újonc

F1: Itt az ötödik újonc

Razia és Chliton - a Marussia idei párosa
F1: Itt az ötödik újonc 7
F1: Itt az ötödik újonc 8
Fotó megosztása:
Bár Timo Glocknak 2014-ig volt szerződése a Marussiával, a kiscsapat pénzügyi okokból két hete szerződést bontott vele, helyére fizetős pilótát keresett Max Chilton mellé. A brazil Luiz Razia már a múlt héten világgá kürtölte, hogy ő lesz az utód, de a csapat csak ma reggel erősítette ezt meg.
A tavalyi GP2-második ma már meg is kezdi a tesztelést Jerezben.
“Örülünk, hogy rendeztük a pilótafelállásunkat, és most már az ígéretes 2013-as idényre koncentrálhatunk. Luiz nem ismeretlen a csapat számára, 2010-ben a tartalékosunk és az utánpótlás-programunk tagja volt. Luiz és Max is nagy ígéretet mutatott, amikor tavaly egymás mellett küzdöttek a GP2-ben. Amikor Luiz 2011-ben bekerült  a GP2-be, hittünk benne, hogy továbblép majd. Gyors és leszánt versenyző, tavaly keményen küzdött, a második lett a bajnokságban. Maxszel együtt fiatal, de nagyon éhes párost indítunk, kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek” ? mondta a csapatfőnök, John Booth.
“Fantasztikus visszatérni a Marussiához, ugyanazok az emberek vannak itt, akikkel 2010-ben is dolgoztam már tartalékosként. Ismerem a csapatot és tudom, hogy elismerik a elszántságot és az eredményességet. Büszke vagyok, hogy Forma-1-es versenyzővé léphettem elő, különösen, hogy annál a csapatnál, amely eredetileg elindított az úton” – nyilatkozta a 23 éves pilóta. 
Razia már a 2013-as mezőny ötödik újonca, hiszen a Sauber Esteban Gutierrezt, a Williams Valtterri Bottast, a Caterham Giedo van der Gardét, a Marussia pedig a brazil mellett Max Chiltont indítja. A hatodik a Force Indiá-s Jules Bianchi lehet majd.
Szintén pilótapiaci hír, hogy Razia honfitársa, Bruno Senna lemondott a 2013-as Forma-1-es szereplés lehetőségéről, a tavaly a Williamsnél küzdő versenyző idén a tartóssági világbajnokság (WEC) résztvevője lesz az Aston Martinnál, jelentették be tegnap este. Senna eddig a Force Indiánál volt még lehetséges jelölt, kiszállása Bianchi esélyeit növeli.