Razia és Chliton - a Marussia idei párosa
Razia és Chliton - a Marussia idei párosa

F1: A Marussia is megérkezik a tesztre

F1: A Marussia is megérkezik a tesztre

Razia és Chliton - a Marussia idei párosa
F1: A Marussia is megérkezik a tesztre 7
F1: A Marussia is megérkezik a tesztre 8
Fotó megosztása:
F1: A Marussia is megérkezik a tesztre 9

A tizenegyből tíz csapat már a 2013-as modelljével tesztel jövő héten Jerezben, miután csütörtök este a Marussia is bejelentette, hogy a spanyol pályán leleplezi új autóját, az MR02-est. 
A kedd reggeli bemutató után a járgányt Max Chilton vezeti majd, az elküldött Timo Glock helyére kerülő csapattársat illetően egyelőre zavaros a kép. A brazil Totalrace tegnap már tényként jelentette be, hogy Luiz Razia szerződést kötött a Marussiával, majd az információ az általában jól értesült Globónál is megjelent, sőt a tavalyi GP2-második pilóta hivatalos oldalára is felkerült.
“Hosszú és stresszes volt a folyamat, egészen eddig nem volt semmi, de az utolsó pillanatban sikerült megegyezni. De a fő, hogy most mér megvan, amiért 11 éve dolgoztam, ezzel beteljesült az álmom, ez mindennél többet ér” – mondta Razia.
Érdekes módon a Marussiánál teljes a csend a szerződtetést illetően, a pilóta menedzsmentje pedig a hírekre reagálva tegnap késő délután így nyilatkozott a brit Sky Sportsnak: “Még van pár szabad hely a Forma-1-ben, továbbra is folynak a tárgyalások. Pillanatnyilag nem dőlt el a kérdés.”