Míg a társtulajdonos és ügyvezető Toto Wolff a Williamstől a Mercedes motorsportfőnöki posztjára igazolt át, felesége, a tesztpilóta Susie Wolff maradt a grove-i alakulatnál.
A csapat tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak a pilótanővel, aki 2013-ban a tavalyinál több és fontosabb fejlesztési munkát is kap. 
Első lépésként például már a versenyzők, Pastor Maldonado és Valtteri Bottas előtt vezetheti a Williams új autóját, még a február 19-ei bemutatót megelőzően egyenes vonalú aerodinamikai teszten próbálja majd ki az FW35-öst a spanyolországi Idiada tesztpályán. 
“Susie bizonyította, hogy értékes tagja a pilótafelállásunknak, a szimulátoros visszajelzései első osztályúak. Idén ezért nagyobb szerepet szánunk neki, kíváncsian várjuk a vele, valamint Pastorral és Valtterrivel elérhető fejlődést” – mondta a Williams technikai igazgatója, Mike Coughlan.
A korábban a Német Túraautó-bajnokságban hét idényt elhúzó Wolff a szimulátoros munka mellett tavaly októberben már a pályán is vezetett F1-est, igaz, a silverstone-i esemény inkább amolyan bemutató volt. Idén azonban a fent említett alkalom után is ő fogja végezni a csapat aerodinamikai tesztjeinek többségét. A 30 éves skót versenyzőnő büszke, hogy a csúcskategóriában dolgozhat.
“Nagyon élvezem a Williamsnél végzett munkát, igazán otthon érzem magam a csapatnál. Tavaly nagyon értékes tapasztalatokat gyűjtöttem, egyértelműen sokat fejlődtem pilótaként. A növekvő munkám tovább erősíti majd ezt, alig várom már, hogy beülhessek az FW35-ösbe. Bizonyítom, hogy a nők is szerepet játszhatnak az autósport csúcsán. Szeretném megköszönni Sir Frank Williamsnek és az egész technikai gárdának a belém vetett bizalmat.”