Tegnap két volt F1-es, a versenyzői karrierjét lassan újjáépítgető Robert Kubica, és a Marussiától frissen ejtett Timo Glock is kipróbálta magát a Német Túraautó-bajnokság (DTM) tesztjén Valenciában. A mindkettejüknek bejöttek szuperfejlett járgányok.
Az egykori BMW- és Lotus-pilóta Kubica a Mercedes meghívására ment Valenciába, összesen 114 kört teljesített.
“Borzasztóan élveztem az első DTM-es tesztnapomat, és nagyon sokat tanultam erről a versenyszériáról és a Mercedes AMG C-Coupéról. Az első próbakörömön még száraz volt a pálya, de aztán jött néhány komoly zápor, várni kellett, hogy felszáradjon. Azért nem volt rossz, így eltérő körülmények között ismerkedhettem az autóval” – kezdte a 28 éves lengyel.
“Sikerült ráéreznem DTM Mercedes AMG C-Coupéra, és bár a hosszú kihagyás után szoknom kellett a csúcstechnikás DTM-autó nagy leszorítóerejét, jó éreztem magam a kocsiban. Nagyon elégedett vagyok az első DTM-tesztnapommal, és az égvilágon semmilyen gondom nem volt vezetés közben.”
A 2007-ben az F1-ben a BMW-nél Kubica mellett dolgozó Glock most visszatért a bajor márkához, és míg a lengyel inkább csak a saját képességeit próbálgatja – igaz azt mondta, a DTM reális lehetőség számára -, német kollégája az új állásért vezetett.


“Nagyon pozitívak az első benyomásaim a BMW M3 DTM-ről. Gyorsan hozzászoktam az autóhoz, körről körre egyre jobban kiismertem. Igazából tökéletes volt, hogy mindenféle körülmény mellett tesztelhettünk” – utalt az esőre. “A BMW Motorsport csapatánál fantasztikus fogadtatásban részesültem, jó néhány embert pedig már a BMW Sauber-es időkből ismertem.”
Glock azóta már le is szerződött, ma délelőtt bejelentették, hogy a BMW versenyzője lesz. Három idényre írt alá.