Fernando Alonso a Ferrari sítáborán, a Wrooomon a csapat helyzete és kilátásai mellett az ellenfelekről is beszélt. A spanyol meg van győződve róla, hogy továbbra is egykori mclarenes csapattársa, Lewis Hamilton a legnagyobb ellenfél a pályán. Folytatódik az elmúlt pár évben szokásossá vált méltatás.
“Nem tudhatom, hogy idén ki lesz a fő ellenfél, kinek a csapata lesz a legjobb a felkészülés, a tesztelés és a szerencse tekintetében, ezek a tényezők együttesen juttatnak majd valakit a többiek elé. De ami a legerősebb versenytársat illeti, a válaszom Hamilton. Tavalyi is így volt, most is így van.”
“Hogy ki a legerősebb pilóta? Ez nyilván magánvélemény, nincs benne politika, nem kell túlgondolni. De hogy ki a legerősebb rivális, a mezőny legjobbja? Kire kell odafigyelni? Számomra Hamilton, és ezután is ő lesz.”
Hamilton kiemelése természetesen adta a kérdést, hogy Alonso akkor mit gondol az elmúlt három év világbajnokáról, Sebastian Vettelről. A spanyol így felelt:
“2011-ben fantasztikusan teljesített. Tény, hogy az autója is jobb volt a többiekénél, de Red Bullok folyamatosan az első két helyen voltak, és ha az autó jó, az ember egy kicsit lazít is némelyik futamon. De  emlékszem nehéz versenyekre is 2011-ből, félig vizes, átmeneti pályaviszonyokra, és (Vettel) akkor sem hibázott egyszer sem” – mondta Alonso, valószínűleg megfeledkezve a Kanadai Nagydíjról, amikor pont az általa említett körülmények között dobta el a győzelmet a Red Bull-os a végén.  
“Szóval az elmúlt három évben voltak pillanatok, amikor kétségtelenül jobb volt mindenkinél, és meg is érdemelte mindhárom bajnoki címet.”
Bár a 2013-ra a Mercedeshez igazolt Hamilton eddig igen óvatosan beszélt az idei kilátásairól, Alonso úgy véli, az angol képes lesz győzni az ezüst nyíllal is. 
“Meggyőződésem, hogy nyerhet majd. Szuper versenyző, minden évben, mindegyik autóval tudott győzni. 2007-ben is nyert futamot, 2008-ban is. 2009-ben a McLaren nagyjából két másodperces lemaradással kezdte az évet, de Hamilton akkor is képes volt nyerni, és így volt ez 2010-ben is.”
“Tavaly Nico (Rosberg) is nyert a Mercedesszel Kínában, szóval Hamiltonnal egynél több futamot is nyerhetnek majd.” 
Alonsót a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko nemrég tett kijelentéséről is megkérdezték. Az osztrák arról beszélt, hogy a spanyol pilóta túl sokat intrikál, de a Red Bullnál nem igazán figyeltek erre tavaly. A ferraris így reagált:
“Nem hiszem, hogy akkora intrikus lennék. Én egyszerűen autókat vezetek. Meglepett a kijelentés, de szerintem elég zavaros, értelmetlen volt. Azt mondják, nem figyeltek, nem reagáltak. Azt állították, hogy nem volt rájuk hatással, amit mondtam, de ez azt jelenti, hogy mégis figyeltek, és valamiért le kellett higgadniuk. Szóval kicsit zavaros, irány nélküli volt (Marko megjegyzése). Nem hiszem, hogy nagyon foglalkozni kellene ezekkel.”