Fernando Alonso tavaly kis híján megnyerte a bajnokságot, pedig a 2012-es téli tesztek és a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj alapján nem sokan tippeltek volna erre. A tavalyi modell kezdetben igazi tragacs volt, a Ferrari csak az idény közben vált versenyképesebbé. Alonso szerint 2013-ben ez nem ismétlődhet meg.
“Nem kérdés, hogy sokkal bizakodóbb vagyok. Aerodinamikai szempontból a szabályok nagyjából ugyanazok maradtak, mint tavaly. 2011-ről 2012-re teljesen átalakítottuk a kipufogórendszert, kicsit zsákbamacska volt az autó” – mondta a Ferrari sajtó-sítáborában, a Wroomon ma délelőtt.
“De idén sokkal simábban mehetnek a dolgok, így sokkal magabiztosabbak vagyunk. Gyorsabbak vagy lassabbak is lehetünk a többieknél, de semmiképp sem másfél-két másodperccel, a tavalyi lemaradás rekord volt. Szinte lehetetlen a tavalyinál rosszabban kezdeni, úgyhogy bizakodom.” 
A kétszeres világbajnok a szélcsatornás fejlesztések kapcsán is jóval nyugodtabb, hiszen a hibásan működő maranellói létesítményt bezárták, újjáépítik, a 2013-as autó fejlesztése a kizárólag a Toyota kölni szélcsatornájában folyik, most nem lesznek zsákutcák.
“Szerintem ezzel a döntéssel sokkal megbízhatóbb adatokhoz jutunk. A Forma-1-es csapatok munkája nagyon összetett, de az aerodinamika az egyik legfőbb elem, és ahogy már korábban is mondtuk, a mi szélcsatornánkkal többször is volt gond tavaly.  Volt egy első szárnyunk, amelyik a szélcsatornában kéttized javulást ígért, kipróbáltuk, elvittük a pályára, aztán még lassabbak lettünk vele. Időnként a szélcsatornás eredmények és a versenypálya valósága nem vágott egybe.”
“Szóval ez elmúlt pár évben egy kicsit lépéshátrányban voltunk, de reméljük, hogy 2013-tól már újítók lehetünk, az adatok megegyeznek majd a szélcsatornában és a pályán.”
“De sok mindenen változtattunk, nem csak a szélcsatornán. Új emberekkel is erősítettük a csapatot. Bízunk a szerelőinkben, bízunk az új csapattagokban is, és bízunk a csapat vezetőiben is. Felipével nekünk a versenyzésre kell koncentrálnunk, és meggyőződésünk, hogy a szélcsatorna és az innováció tekintetében is jobbak leszünk. Majd meglátjuk, Ausztráliáig még sok idő van!”