Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone és a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo között látszólag eléggé megromlott a viszony, miután a 2012-es szezonzárót követően a kisember “nevetségesnek” titulálta, hogy Maranellóban a Brazil Nagydíj utáni napokban Sebastian Vettel sárga zászlós, végül szabályosnak bizonyult előzéseit piszkálgatták, ezzel akarva-akaratlanul is kétségbe vonva a bajnokság végeredményét.
Montezemolo egy nyilatkozatában gyakorlatilag szenilisnek bélyegezte Ecclestone-t és mostanában arról is beszélt, hogy mára eljött az ideje, hogy véget érjen a 82 éves angol szóló műsora az F1 élén.
Úgy tűnik, Ecclestone szeretné elásni a csatabárdot, egy új megszólalásában többek között arról beszélt, hogy a Red Bull hároméves uralma után szeretné újra a Ferrarit bajnokként látni.
“Nem lenne rossz, ha változás történne az élen, mondjuk a Ferrari kerülne a csúcsra” – tett gesztust Maranello felé, majd kijelentette, hogy ő nem haragszik a Ferrari-vezérre. 
“Montezemolóra továbbra is barátként tekintek, meggyőződésem, hogy nem gondolta komolyan, amiket rólam mondott. Részemről nincs gond, csak színészkedés az egész! Én csak annyit mondtam, hogy a Red Bull megérdemelten nyerte meg a címeket, és nem értettem egyet azzal, hogy a Ferrari óvni akart Vettel állítólagos szabálytalansága miatt. A Red Bull sokat tett a sportág imázsáért” – magyarázta az olasz Corriere della Serának.
Az interjúban kitért a vesztegetési ügyre is, amellyel kapcsolatban vasárnap a Telegraph vasárnapi számában azt mondta, rossz esetben bizony az F1 éléről való távozásával is végződhet. Most hozzátette, hogy félni nem fél, ugyanis ártatlan:
“Aggódnék, ha bűnös lennék, de nem vagyok! Hogy megpróbálnak-e megbuktatni? Nem tudom és nem is érdekel. Csak azt tudom, hogy az emberek bármit megpróbálnak, ha pénzről van szó” – majd hozzátette, hogy ha rajta múlik, még sokáig marad, és nem is lát lehetséges utódot, ötletei is bőven vannak még a jövőre.