Michael Schumacher a Brazil Nagydíj után másodszor is visszavonult, ezúttal végleg. A hétszeres bajnok három évet töltött a Mercedesnél, de csupán egyszer állhatott dobogóra, Bernie Ecclestone szerint ezért kár volt visszatérnie. Schumacher viszont azt mondja, hogy nyitottabbá vált a mercis évek alatt, személyisége sokat fejlődött.

“Ha az emberi oldalát nézzük, ezek nagyon érdekes évek voltak” – magyarázta Schumacher. “Amikor nehéz időkön megy át valaki, abból tanulhat és fejlesztheti önmagát, aminek a vége egy még erősebb személyiség. Én ezt érzem: sokkal érettebb, sokkal nyitottabb személyiség vagyok, könnyebben veszem a dolgokat, még úgy is, hogy nem jöttek azok a sikerek, amelyeket reméltem.”

Schumacher egészen az utolsó versenyéig folyamatosan tanult a Forma-1-ben. “Mindig tanulok valamit, mert mindenkit a legapróbb részletekig kielemzek. Megnézem, mit csinálnak másképp, hogy ezzel is fejlődjek. A Forma-1 az állandó javulásról szól minden egyes területen, nem úgy van, hogy valaki hirtelen teljesen másképp kezd el csinálni valamit. Sok apró részletből áll össze a teljes kép.”