Miután az idén rekordszámú, 70 előzés áldozatává vált Charles Pic (a korábbi rekordot Stefano Modena tartotta 1989-ből, őt 68-szor előzték meg) átigazolt a valamivel jobb helyzetben lévő Caterhamhez, egy hely kiadóvá vált a Marussiánál. A tartalékos Max Chilton nagyon bízik benne, hogy ő lesz Timo Glock csapattársa, folyamatosan tárgyal jövőjéről.

“Örültem, hogy Charles a Caterhamhez ment, mert így lett egy szabad hely a Marussiánál, ahova nagyon szeretnék bekerülni” – mondta Chilton. “Nagyon sok egyezetésen vagyunk túl, folyamatosan dolgozom azon, hogy megszerezzem ezt az állást.”

“Természetesen vannak más terveink is, ha esetleg nem jönne össze, végül is tanulhatok még. De nagyon szeretném megragadni ezt a lehetőséget. Úgy gondolom, hogy a csapat élvezi a társaságomat, elégedett a tempómmal, szóval talán lesz valami.”

A Marussiának jövőre már KERS-e is lesz, így a csapat közelebb kerülhet a középmezőnyben zajló csatákhoz. “Nagyon jónak tűnik a jövő évi autó, a KERS az igazi bónusz. Önmagában ezzel előrébb juthatunk a rajtrácson, ígéretes évnek nézünk elébe.”