F1: Alonsóval vagy Hamiltonnal pótolnák Vettelt 2

Sebastian Vettel vasárnap 25 évesen az F1 történetének legfiatalabb háromszoros bajnoka lett, igazi legendák közé került a neve. A német pilóta az elmúlt négy évben “mindent elért” a Red Bull-lal, így sokszor felvetődik a kérdés, hogy nem keres-e új kihívást más csapatnál a jövőben.
A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz még a vasárnapi finálé előtt beszélt erről a kérdésről az osztrák Salzburger Nachrichtennek. 
A milliárdos azzal kezdete, hogy Vettel Fernando Alonsóval és Lewis Hamiltonnal együtt az F1 három legjobbja közé tartozik, de “hármuk közül ő a legfiatalabb, így van még tere a további fejlődésre is. Talán a sebesség tekintetében már most a csúcson van, de a tapasztalatszerzéssel még egyre jobb lehet.”
A Vettelt általában a Ferrarihoz kötő találgatáskora áttérve ezt mondta: “Nemcsak a szerződések, de a hűség és a barátság is hozzánk köti őt. Persze ez nem zárja ki, hogy más csapatok ajánlatot tegyenek neki. Ha autóversenyző lennék, valószínűleg én is szeretnék egy napon a Ferrarinál vezetni. Nem csak normális, de teljesen jogos ez.”
Vettelt 2014-ig köti a szerződése a Red Bullhoz, ha azután másfelé indulna, Mateschitz tudná, kit szeretne a helyére: “Ha egyszer elhagyna minket, a legjobbakat kívánnám neki, aztán semmi akadálya nem lenne, hogy Alonso vagy Hamilton nálunk versenyezzen.”
A harmadik cím bezsebelése után tegnap Vettelt is megkérdezték a Red Bull-lal közös jövőről. A német leszögezte, hogy egyelőre mindenképp maradni akar.
“Pillanatnyilag szerződésem van 2014 végéig, ezt talán nálam is jobban tudják. Nagyon örülök annak, amit eddig elértünk, és úgy gondolom, még távolról sincs vége a történetnek! Jól érzem magam és teljesen elkötelezett vagyok, mindent beleadok a következő években is. Jelenleg semmi értelmét nem látom annak, hogy más csapatra gondoljak. Végtelenül elégedett vagyok a mostani helyzetemmel, hihetetlen, miket értünk el együtt.”