F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 1
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 2

F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren

F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren

F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 16
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 17
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 18
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 19
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 20
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 21
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 22
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 23
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 24
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 25
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 26
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 27
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 28
Fotó megosztása:
F1: Hamiltont már 2014-re visszavenné a McLaren 29

Lewis Hamilton 110. és egyben utolsó mclarenes futamára készül a ma délutáni Brazil Nagydíjon, 2013-tól már a Mercedes versenyzője lesz. A wokingi csapatnál hat évet eltöltött, 2008-ban világbajnoki címig jutó angol a pole-ból indul Interlagosban, és reméli, hogy a 26 kvalifikációs elsőség mellé búcsúként behúzza majd a 22. győzelmet is. Biztos benne, hogy megható lesz a célba érés.
“Nem is tudom, mit érzek majd. Amikor (2007-ben ugyanitt) elbuktam a bajnokságot, elég üres voltam, aztán amikor megnyertem, akkor is viszonylag, mert a kezemben volt, elúszni látszott, aztán újra az enyém volt. Eléggé össze voltam zavarodva, érzelmileg kiürültem. Nem tudom, most mi lesz, ne nagyon pozitív a hangulatom. Abban is biztos vagyok, hogy az utolsó célba érés nagyon megérint majd” – mondta.  
Bár Hamilton ragaszkodik hozzá, hogy várja a mercedeses kihívást, azt is tudja, hogy az új csapattal jó ideig nem lesz esélye győzni. Már csak ezért is szeretne most diadalmaskodni, mellesleg Brazília még hiányzik a győzelmi listájáról:
“Sosem győztem még itt. A legtöbb legendás futamon már sikerült, ez az egyik utolsó, ahol még nem. Nem tudom, mikor lesz újra ennyire versenyképes autóm, mint a mostani, úgyhogy most tökig nyomom majd!”
Délutánra esőt jósolnak a futamra, Hamilton nem bánná ezt, a 2008-as, özönvizes Brit Nagydíj a mai napig egyik legnagyobb győzelme.
“Az egy nagyon ütős futam volt, hihetetlen volt az esőben győzni. A mai napig jól emlékszem a hétvégére. A csapattársam, Heikki gyorsabb volt, övé lett a pole, de amikor megjött az eső, tudtam, hogy esélyem lesz. Míg a többiek sorra megforogtak, felúsztak, amikor én elmentem az Abbeynél, a nézők minden egyes körben felállva drukkoltak. Több mint 60 körön keresztül… Eszméletlen volt, tényleg!”
A pilóta ugyan az utolsó versenyét futja, de még nem hagyja el végleg a csapatot, december elején Wokingban köszön el mindenkitől:
“Valamikor december elején van egy időpont, mindenkitől elbúcsúzom és köszönetet mondok majd. Nem lesz könnyű. Nagyon örülök, hogy megengedték, hogy utoljára még beszélhessek mindenkivel és nem kell csak úgy lelépnem. Az nagyon rideg lett volna. Örülök, hogy még utoljára ott leszek, beszélhetek, kezet rázhatok az emberekkel, és megköszönhetem a sokéves bizalmukat és támogatásukat.”
Hamilton tehát 2013-tól már a Mercedesnél versenyez, de a csapatfőnök, Martin Whitmarsh nem titkolja, hogy szerinte nagy hibát követ el a pilóta az átszerződéssel. Whitmarsh azt sem tartja kizártnak, hogy már 2014-ben újra együtt lesznek – a jövőbeli visszatérés lehetőségére egyébként maga Hamilton is utalt már.
“Mi visszafogadnánk, igen!” – mondta a McLaren-főnök még pénteken. “Reméljük, hogy 2013 csak egy átmeneti év lesz!”
Kérdés persze, hogy Hamilton felfedezője, korábbi csapatfőnöke, Ron Dennis is így van-e ezzel. A ma már a teljes McLaren-cégcsoport élén álló Dennist a paddockban közismerten rossz vesztesként ismerik, és bár ő maga nemrég azt állította, nincs haragban a távozó pilótával, a hírek másról szólnak.
Hamilton a múlt hétvégén Austinban tartott búcsúpartit a csapat számára, de Dennis nem ment el rá, pedig ott volt a versenyhétvégén – Brazíliába pedig el sem utazott már. Egy névtelenül nyilatkozó, és a részleteket udvariasságból mellőző bennfentes pár napja arról beszélt, hogy a kapcsolat még nyáron romlott meg végzetesen, amikor Dennis olyasmiket mondott és csinált, amit valószínűleg ő maga is szégyell.