F1: Elsöprő siker az austini verseny 2

A Forma-1 a hétvégén öt év után tért vissza az USA-ba, a reakció pedig fantasztikus. A pilótáknak, csapatoknak nagyon tetszik a vadonatúj Circuit of the Americas pálya, az érdeklődés pedig óriási.
A COTA vezetői a hétvégét megelőzően is szép számokat tippeltek (30-50 ezer néző péntekre, 60-80 ezer szombatra és 110-120 ezer vasárnapra), de a valóság még a várakozásokat is felülmúlta, mindkét nap a maximális becslésnél is többen mentek ki a pályára. Pénteken 65 ezer, szombaton összesen 82 710 ember járt kint, összesen 148 ezren voltak kíváncsiak az edzésekre és a kvalifikációra.
Nagyon sokan érkeztek Mexikóból (40 %), de az amerikaikra sem lehet panasz: F1-es szereplők – újságírók, csapattagok – egybehangzó állítása szerint olyanokat is levett a lábáról a száguldó cirkusz, akik előtte nem is hallottak róla, a nézők az ismerőseiket hívogatták telefonon, hogy gyertek, ezt nektek is látnotok kell.
A pálya telt ház esetén 120 ezer embert képes fogadni, szinte biztosnak látszik, hogy ez meg is lesz a mai versenynapon.
A versenynek otthont adó Austin is keblére ölelte az F1-et, a belvárosban pénteken és főleg szombat este-éjszaka nyüzsgött a tömeg, az utcák, a szórakozóhelyek mind tele voltak, valódi fesztiválhangulatot teremtett a Forma-1. 
A rutinos F1-járók leginkább a szintén az ilyen atmoszféráról ismert Montrealhoz hasonlították Austint, a Marussia-csapat Twitteren egyenesen az írta: “gondolj a Crescent Streetre és szorozd meg kettővel!”.