F1: Alonso úgy érzi, verni fogja Vettelt 2

Míg Sebastian Vettel az Amerikai Nagydíj eddigi összes edzésén, így az időmérőn is a leggyorsabb volt, megszerezte a pole-t, Fernando Alonso csak a 9. lett a kvalifikáción. A spanyol Romain Grosjean hátrasorolása miatt egyet előrébb lép vasárnap, de ez most inkább hátrány, mint előny, mert így a rajtrács koszos, tapadás nélküli oldalára kerül majd.
Ahhoz, hogy a ferrarisnak legalább elvi esélye maradjon a bajnokságban Brazíliára, minimum a negyedik helyen kellene beérnie, ha Vettel győz; ha csak a rajpozíciót tartja meg Alonso, a Red Bull-os már a második hellyel is bajnok holnap.
Alonso láthatóan nem is akar gondolni erre, makacsul hisz benne, csak arra koncentrál, hogy a futamon Vettel előtt(!) végezzen holnap. 
“Igen, erre számítottunk” – mondta az időmérős eredményéről. “Tudtuk, hogy nehéz lesz. Abu-Dzabiban a hetedik helyről indultam, itt most a nyolcadikról fogok, szóval nagyjából ugyanaz a helyzet. De a verseny holnap lesz, én pedig továbbra is hiszem, hogy csökkenteni fogom a hátrányomat Sebastiannal szemben, és csak ez számít. A pole-ból rajtol, az autója gyors, de hosszú futam lesz, meglátjuk, ki tudom-e használni a lehetőségeket.”
“Meglátjuk, hogy alakul a rajt. Ha Vettel megnyeri a versenyt és aztán Brazíliában is győz, akkor tényleg megérdemelten lesz bajnok. Nekünk a Q3-ba jutás is nehézséget okoz, szóval kész csoda, hogy ebben a helyzetben vagyok, de a reményről nem mondok le. Ahogy mondtam, valamiért úgy érzem, hogy holnap csökkenteni fogom a hátrányomat.”