Fizetős pilóták nélkül ma már szinte elképzelhetetlen lenne a Forma-1, több csapat is dollármilliókkal egészíti ki költségvetését a versenyzőkkel együtt érkező szponzorok pénzéből. Az abu-dzabi ifjoncteszten Toro Rossóba ültetett, az idei GP2-es bajnokságot a második helyen zárt Luiz Razia szerint nem igazságos a szponzori háttérrel érkezők állandó támadása és tehetségük kétségbe vonása.

“A pilóták gyakran érzik úgy, hogy gazembernek állítják be őket, holott nem azok” – mondta Razia. “Az álmaink miatt vagyunk itt. Én is a sajátomért küzdök, hogy bekerüljek az F1-be. Nagyon tehetséges vagyok, egész karrierem során szállítottam az eredményeket: F3-as bajnok voltam, harmadik lettem az F3000-ben és ezüstérmes a GP2-ben több győzelemmel. Megmutattam, hogy megvan bennem, ami kell.”

“De ez már csak így megy, nem igaz? Pénzre van szükség a karrier elkezdéséhez, ami talán visszajön, ha sikeres leszel az F1-ben. Nekem amúgy nincs ezzel problémám, mindazoknak a kombinációja miatt leszek itt, amit nyújtani tudok.”

Razia állítólag közel áll a megegyezéshez az egyik csapattal. “Vannak szabad ülések, de nekem is döntenem kell. Egyelőre nem szeretnék mondani semmi konkrétumot, de voltak jól sikerült tárgyalásaink több csapattal is. Már csak arra várunk, hogy azt mondják: oké.”