F1: Vettel nem tudja, miért állították meg 2 Lewis Hamilton (1.): “Nagyon izgatottan várom a holnapot! Jó helyről indulunk, elég rég voltam a Red Bullok előtt, sokszor néztem őket hátulról. Az biztos, hogy nehéz futam lesz a versenytempójuk miatt, de várhatóan mi is jók leszünk. Nem tudom, miért működik ilyen jól az autónk, nagy fejlesztéseink nem is voltak. Hosszú etapokon versenyképesnek tűnik az autó, de főleg a rajtra akarok figyelni, mert ők itt ketten mindig nagyon gyorsak szoktak lenni.”

Mark Webber (2.): “Gratulálok Lewisnak és a McLarennek, kilöktek minket az első sorból, ami régóta nem sikerült nekik. Mi mindent megtettünk, amit lehetett, elég sima edzés volt mindkettőnk számára. Elég elöl vagyunk, lesz egy kis csihi-puhi, de tudjuk, hogy mit kell tennünk azért, hogy mindkét bajnokságban ott legyünk. Az autó általában jól működik vasárnap, úgyhogy jó versenyt várok holnap. Győzni szeretnék, nem félreállni, mindent ki fogok nyomni az autóból!”

Sebastian Vettel (3.): “Nem tudom, miért kellett megállnom, erre kértek a bokszból. Valami probléma lehetett, remélem, nem komoly dolog. Reggel fékhiba miatt keveset voltam a pályán, nem kaptunk választ sok kérdésre, délután jobban mentünk, de a McLaren nagyon erős volt ma. Nem vagyok teljesen elégedett ezzel az edzéssel, a Q3-ban gyorsabbnak kellett volna lennem. A versenytempónk az edzések alapján jó lesz, bármi megtörténhet. Ami Fernandót illeti, mindenkinek vannak hullámhegyei és -völgyei, jobb innen indulni, mint a hetedik helyről. De hosszú a verseny, sok mindenre kell figyelnünk, a stratégiánk sem világos még.”

Vettelt később többen is megkérdezték arról, szerinte mi lehetett a baj az autóval. “Valami apróságról lehet szó, de momentán valószínűleg én tudom a legkevesebbet a hiba természetéről. Azt nem hiszem, hogy az üzemanyagról van szó, ezt a leckét többször átvettük, sok kört is mentünk, szóval ezzel nem lehet probléma. Azt sem lehet mondani, hogy visszafogottan mentem volna vissza a boksz felé, ez sem arra utal, hogy a határon lettünk volna.”

FRISSÍTÉS (17.03): Vettel már túl van a felügyelőkkel folytatott megbeszélésen, a beszámolók szerint mosolygós arccal távozott a találkozóról.