Lewis Hamilton hat közös év után az idény végén elhagyja a McLarent, hogy 2013-tól a Mercedest próbálja nyerő csapattá tenni.
A 2012-es szezonból már csak három futam van hátra, Hamilton pedig a múlt hétvégén végképp kidőlt a bajnoki esélyesek közül, hiszen hátránya Sebastian Vettellel szemben 75 pontra nőtt, és összesen ennyi gyűjthető még. A Red Bull-ostól és Fernando Alonsótól nullázások, a mclarenestől pedig három győzelem kellene hogy a csúcsra érjen.
Miután a nyomás végleg megszűnt, Hamilton azt mondja, innen most már csak a lehető legjobban szeretné kiélvezni a maradék mclarenes versenyeit.
“Már India előtt is azt mondtam, hogy a bajnoki győzelem kizárt, szóval most már tényleg csak arról szól majd, hogy a lehető legjobban kiélvezzem a futamokat és a lehető legjobb versenyeket fussam. Bár a múlt vasárnapi indiai eredmény talán nem mutatja, de én úgy éreztem, hogy a szezonom egyik legjobb versenyét produkáltam, igazán elégedett voltam.”
Hamilton már csak azért is igyekszik jó versenyeket futni most, mert a Mercedes mostani formáját tekintve 2013-ban nem számíthat nagy eredményekre.
“Nehéz lesz a jövő év, mert a mostani autójuk nem olyan jó, mint az enyém. De kemény munkával, esetleg egy irányváltással talán sikerül majd változtatni ezen. Én csak a képességeimet és a versenyrutinomat viszem, elég későn érkezem majd, szóval a befolyásom csak később érvényesülhet (a fejlesztésben).”
“De egyelőre a mostani autóra koncentrálok, igyekszem segíteni a srácokat, bár tudom, hogy a konstruktőriben is jócskán le vagyunk maradva. Szóval hajtunk a második helyre, ez a cél mostantól, meg kell vernünk a Ferrarikat!” – utalt arra, hogy a McLaren a Ferraritól 10 ponttal lemaradva harmadik a csapatok versenyében, míg a Red Bull már ezen a hétvégén behúzhatja a bajnoki címet.