Michael Schumacher év végén ismét befejezi F1-es pályafutását, a brazíliai szezonzáró után átadja a helyét Lewis Hamiltonnak. A hétszeres bajnok búcsúajándékként megkapja idei versenyautója, a W03-as egyik példányát a Mercedestől, a kocsi értéke körülbelül egymillió euró.

A Bild am Sonntag megkérdezte Schumachertől, hogy melyik specifikációjú gépet tenné be legszívesebben privát kollekciójába. “Egyértelműen a monacóit” – hangzott a magától értetődő válasz, hiszen a hercegségben Schumacher megszerezte a pole-t, bár egy rajtbüntetés miatt végül hátrasorolták. Hogy nem túl ronda-e az autó a schumacheri kollekcióhoz? “Tény, hogy az orrában lévő törés miatt eltart egy ideig, míg hozzászokik a szem” – jelentette ki a sokszoros rekorder.

Schumachernek három utolsó lehetősége maradt egy nagy eredmény elérésére, de nem számít kiugró sikerre. “Persze, hogy nagyon szép lenne, de nem számítok semmi ilyesmire, érzelmi kérdést sem csinálok a dologból. Ha lesz esélyem jó pozíciókért küzdeni, tenni fogom a dolgom ugyanúgy, ahogy segítem és támogatom a csapatot abban, hogy minden összeálljon a következő évre. Ezen kívül nem lesz semmi különleges az utolsó három futamban.”