F1: Rekordok a McLarennél 2

A McLaren két pilótája, Lewis Hamilton és Jenson Button a második sorból rajtolt az Indiai Nagydíjon, de végül egy-egy hellyel hátrébb értek be, a csapatnak nem sikerült közelebb férkőznie a konstruktőri versenyben előttük lévő Ferrarihoz.
A wokingi alakulatnál azért így is örülhettek, hiszen ezúttal komoly műszaki hiba nem adódott – Hamiltonnál pedig villámgyorsan sikerült kicserélni a meghibásodott váltófüles kormányt -, a célba éréssel beállították a Ferrari 1999 és 2003 között beállított 55 futamos folyamatos pontszerzési rekordját, Button pedig megfutotta a McLaren 150. leggyorsabb körét is.
“Nehéz futam volt, de azt hiszem, mindketten szép munkát végeztek. Tudtuk, hogy a lágy gumin küszködni fogunk, egész hétvégén így volt, a keményen viszont mi voltunk a leggyorsabbak, csak Jenson sajnos túl sok időt veszített Grosjean mögött beragadva. Összességében erős verseny volt, mindketten jól dolgoztak, a keményen jó volt a tempónk, de a lágyon még dolgozni kell.” 
“Nálunk nem volt meg a lággyal nyerhető 6 hattizedes gyorsulás, ami másoknál igen. A kemény gumin gyorsak voltunk, de a lággyal nem bírtuk a Red Bullok és Alonsó tempóját” – magyarázta a csapatfőnök, Martin Whitmarsh.
Lewis Hamilton azt mondja, hogyha nem rajtolt volna rosszul, akár a győzelemért is küzdhetett volna.
“Nagyon-nagyon nehéz futam volt! Az autó jónak tűnt, de nagyon nehéz volt a helyzet, a Red Bullok túl gyorsak voltak az utolsó szektorban, igaz, a másik kettőn fel tudtunk zárkózni. Minden körben keményen nyomtam, egészen a kockás zászlóig, a végén nagyszerű volt csatázni (Webberrel). Kár, hogy a rossz rajtjaim egyike jött ma, az eleve hátrányba hozott.”
“Ha jobban rajtoltam volna, a győzelemért is lehetett volna küzdeni, bár igaz, hogy a többiek gyorsabbak voltak, valamikor mindenképp behoztak volna. De ha csak a rajtpozíciómat sikerült volna megtartani, az is elég lett volna, úgy korábban kezdhettem volna a Red Bullok üldözését.”
“Ott volt a kormányváltó hibája is, futam közben kellett cserélni. Sosem csináltam még ilyet, de nagyon gyorsan ment! Már a megállás előtt levettem, felraktam az újat, egyesbe tettem és huss, már mentem is tovább!”