F1: Button a zászlón bukott 2

Míg Lewis Hamilton a két Red Bull mögött a 3. helyre kvalifikált a Koreai Nagydíj időmérőjén, addig a másik McLaren potenciálja kiaknázatlan maradt, Jenson Button nem jutott be a Q3-ba.
A Q2 végén a Toro Rossó-s Daniel Ricciardo sebességváltó-hiba miatt húzódott félre a pálya szélén,  előkerültek a lassításra figyelmeztető sárga zászlók, Buttonon ez fogott ki.
“Az első Q2-es körömön elfékeztem magam, túlszaladtam, le kellett váltanom egyesbe, ezzel jó sok időt veszítettem, jó pár tized benne volt. A végső Q2-es körömnél a sárga zászlók miatt ment el az idő. Azt hittem, simán hozok pár tizedet az utolsó szektorban, de kisült, hogy nem tudtam javítani, mert ott voltak a sárgák. Ez van” – mondta.
A Saubernél utólag szintén a sárga zászlókat nevezték meg a 12-13. idő okaként. 
Bár a lotusos Kimi Räikkönen közvetlenül a kvalifikáció után aggódott, mert ugyan lassított a sárgánál, a korábbi köre gyengébb volt, így gyanúba keveredhetett volna, a versenybírók az időmérő után végül egyetlen pilótát sem vontak vizsgálat alá.
A stewardok a Mercedest büntették 10 ezer euróra, amiért a Q3-ban balesetveszélyesen engedték ki Michael Schumachert Lewis Hamilton elé a bokszutcában, de versenyzőt nem büntettek kihágás miatt, csak az automatikus, műszaki okokból való hátrasorolások adódtak.
Ricciardo az elromlott sebességváltó cseréje miatt a 16. helyett a 21. rajtkockába áll vasárnap, a marussiás Charles Picnek (21.) pedig nem tervezett motorcsere miatt tízhelyes büntetés járna, de csak a 23. helyig lép vissza, ugyanis az utolsó pozíció a kvalifikációt idő nélkül záró, de a versenybíróktól rajtengedélyt kapott HRT-s Narain Karthikeyané lesz.