F1: Alonso nem tudja, hol áll a Ferrari 2

A Ferrari nem vitt túl sok fejlesztést a Koreai Nagydíjra, de a csapatnál előzetesen arra számítottak, hogy a jongami pálya feküdhet az autónak. Úgy tűnik, jól gondolták, a vörös járgány a végső tempó tekintetében elmaradt ugyan a Red Bulltól, de a McLarennel pariban volt pénteken, a hosszabb etapos tempó pedig kimondottan biztatónak látszott.
A második edzést a 3. legjobb idővel záró Fernando Alonso ezzel együtt nem akart elkiabálni semmit:
“Nehéz lenne megmondani, hol állunk a többiekhez képest, mert ma elsősorban önmagunkra koncentráltunk. Délelőtt a különböző beállítások összehasonlításával foglalkoztunk, délután a gumikkal. Pontosabb képre holnapig kell várnunk” – összegzett a 2010-es koreai győztes, hozzátéve, hogy a pályafelület drasztikusan javult a két edzés folyamán, és ugyanerre számít szombaton is.  
A Szuzukában hosszú idő után újra a dobogóig jutó Felipe Massa Alonsótól szűk három tizedre a 6. idővel végzett pénteken. 
“Azt hiszem, ez a hétvége jól indult, de a fő, hogy holnap és vasárnap is ugyanígy haladjunk tovább, akkor számít igazán. Az autó elég jónak tűnik ezen a pályán, emiatt reménykedhetünk, bár az igazságot csak a holnapi időmérőn tudjuk meg. A ma délutáni tapasztalatok alapján igen nagy a lágy és a szuperlágy gumi közötti különbség.”
A technikai főnök, Pat Fry szerint is jó az irány: “Összességében jó nap volt, és ahogy pénteken általában, most is sok munkánk volt, de szinte mindent el is végeztünk. Délelőtt a cél pár fejlesztés kiértékelése és az aerodinamikai konfigurációk, különösen a hátsó szárny kipróbálása volt. Délután a Pirelli által mostanra hozott lágy és szuperlágy gumikkal foglalkoztunk. Azt mondanám, hogy elég világos elképzelésünk van a műszaki irányról, innen az a dolgunk, hogy optimalizáljuk a csomagot.”