F1: A McLaren kinézte Perezt 2 Lewis Hamilton szerződése az év végén lejár, a 2008-as bajnok pedig nem siet a hosszabbítással, állítólag a Mercedes hároméves, 60 millió fontos és a korábbiaknál nagyobb személyes szponzori szabadságot nyújtó ajánlata és az eddig otthonának számító McLaren kötöttebb és “csak” 45 milliós 2+1 éves szerződése között választhat.

Lehetséges, hogy Hamilton, pontosabban menedzsmentje, a XIX Entertainment csak a McLarennel folytatott tárgyalásokban kívánja javítani a helyzetét a kivárással és a mercedeses lehetőség lebegtetésével, de ezen akár rajta is veszthet. A brit Daily Mail vasárnapi száma arról írt, hogy bár a McLarennél hivatalosan, kifelé nincs “B terv” Hamilton pótlására, valójában már nagyon is készülnek erre.

A wokingi csapat a lap szerint már felvette a kapcsolatot az idén a Sauberrel három dobogós helyezést is szerző, a Ferrarinál még komolytalannak tartott Sergio Perezzel, azaz igyekeznek bebiztosítani magukat, sőt, akár Hamilton elé is vághatnak a mexikói leigazolásával, ha az angol túl sokáig kéreti magát.

Maga Hamilton a hétvégén Indiában bemutatózott, ő a rendezvényen arról beszélt, hogy a Mercedes-ügyet felfújták, a találgatásokra nem érdemes figyelni:

“Nincs igazság ezekben a sztorikban. Nem írtam alá senkivel, nincs is határidő erre. Persze le kell szerződnöm, de ezzel foglalkoznak az emberek a háttérben. Sokat írnak erről, sok-sok találgatás, de ne dőljenek be a hülyeségeknek! Sok a spekuláció, de a többségükben semmi igazság.

“Pillanatnyilag kizárólag a bajnoki címek megnyerésére összpontosítok. 13 éves korom óta a McLarennél vagyok. Nem is hagyom, hogy megzavarjanak a hülyeségek, hogy befolyásolják a bajnoki kampányomat.”