A spanyol Santander bank 2007-ben Fernando Alonso mclarenes átszerződésével lépett be a Forma-1-be, majd amikor már biztossá vált, hogy 2010-től a spanyol pilóta a Ferrarinál folytatja, a pénzintézet oda is követte, az üzletet a 2009-es Olasz Nagydíjon jelentették be.

Az idei Olasz Nagydíjon a harmadik évforduló alkalmából újabb bejelentést tettek, a nemrég az Euromoney pénzügyi-gazdasági magazin által a Világ Legjobb Bankjának választott Santander egészen 2017-ig meghosszabbította a szerződését a Ferrarival. (Alonso jelenlegi szerződése 2016 végéig érvényes az olasz csapattal.)

Az újabb megegyezést a Szingapúri Nagydíjon a Ferrari egyedi festésű hátsó szárnnyal ünnepli majd.

“A Scuderia Ferrari és a Santander szövetsége pont itt, Monzában született három évvel ezelőtt, fontos, hogy most pont ugyanitt ünnepeljük az együttműködés meghosszabbítását, amely most már 2017 végéig tart majd” – mondta a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szombaton.

“A Santandert újra a világ legjobb bankjának ítélték, mi pedig különleges módon szeretnénk megünnepelni ezt az elismerést, ezért a hátsó szárnyaink egyedi festést kapnak Szingapúrra, reméljük, hogy jó ómen lesz ez számunkra” – tette hozzá.

A Santander elnöke, Emilio Botin egyszerűen így jellemezte a kapcsolatot: “Ez a szövetség a világ legjobb csapatának és a világ legjobb bankjának szövetsége.”

A Santander továbbra is támogatja a McLarent is, a brit piacon az Abbey név alatt érdekelt, emellett a cég a Spanyol, a Brit, a Német és az Olasz Nagydíj névadó szponzora is idén.