F1: A McLaren nem keresi Hamilton utódját 2 Lewis Hamilton finoman szólva sem kapkodja el a jövője rendezését, a 2008-as bajnok tavasz óta húzza-halasztja az év végén lejáró mclarenes szerződése meghosszabbítását.

Hamiltont tavasszal hírbe hozták a Red Bull-lal, felmerült, hogy esetleg a Lotus felé kacsintgat, a héten pedig az egykori csapatfőnökből lett szakkommentátor, Eddie Jordan állította teljese meggyőződéssel, hogy a versenyző 2013-tól a Mercedesben ül majd az idény végén visszavonuló Michael Schumacher helyén. Ezt mind Hamilton menedzsmentje, és rájuk hivatkozva a McLaren is cáfolta.

A beszámolók szerint Monzában Hamilton jövőjének kérdése uralja a paddockot, mindenki erről beszél, természetesen az érintetteket is megkérdezték.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh ragaszkodik ahhoz, hogy a szerződéshosszabbítás csak idő kérdése, a spekulációkkal ellentétben nem is gondolkodnak azon, kivel kellene pótolniuk őt.

“Nincs B terv, mert én őszintén úgy gondolom, hogy Lewis maradni fog. Nincs alapvető ellentét, mindkét fél szeretné a folytatást. Csak a részleteken dolgozunk. Meggyőződésem, hogy a tárgyalásokat hamarosan lezárjuk” – mondta a német sport Bildnek.

Amikor tegnap Hamiltont kérdezték arról, hogy tudja-e már, melyik csapatnál versenyez jövőre, először egy tömör nemmel felelt, majd újabb rákérdezésre csak általánosságban beszélt arról, hogy számára a lényeg a mindenkori győzelmi esélyesség, idén pedig a bajnoki cím.

“Győzni akarok. Az ember minden egyes idényben győzni akar, minket versenyzőket és a csapatokat is ez élteti. A lényeg csak az, hogy ehhez a megfelelő helyen lehessek” – szögezte le a jövőt illetően.

“Most a McLaren versenyzője vagyok, a legutóbbi két futamot megnyertük és remélhetőleg újabb nagyszerű hétvége áll előttünk. Csak erre akarok koncentrálni. A döntésnek nincs kitűzött határideje, persze nyilván nem ártana, ha meglenne a következő idény előtt, de jó a helyzetem.”

“Csak a versenyekre való felkészülésre kell koncentrálnom, messze van még a szezon vége. Jenson bizonyította legutóbb én pedig azelőtt, hogy az autónk és a csapatunk nagy potenciállal rendelkezik, nekem elsősorban ezzel kell foglalkoznom.”

A Mercedes részéről Ross Brawn konkrétan nem cáfolta a tárgyalásokat, de hangsúlyozta, hogy spekulációkat nem kommentálnak:

“Találgatásokat sosem kommentálunk. Amikor meghozzuk a döntést a versenyzőnkről, akkor azonnal közölni fogjuk. Lewis egy nagyszerű pilóta, mi pedig szeretnénk az a csapat lenni, amelyikhez minden versenyző vágyik. Azonban hatalmas hagyományokhoz kell felnőnünk, de még nem tartunk ott. Pár év múlva, különösen a szabályváltozások után viszont elérhetjük ezt.”

És hogy Michael Schumacherrel mi a helyzet? Ugyanaz, mint korábban, a hétszeres bajnokkal Monzában sokadszorra is elismételtették az újságírók, hogy októberig nem hozza meg a döntését.