Lewis Hamilton mclarenes szerződése 2012 végén lejár, a pilóta és a csapat pedig egyelőre nem tud megegyezni a folytatásról, a viszony feszültnek látszik.

A 2008-as bajnok számára a Wokingban maradás látszana a logikus lépésnek, de a pilótapiac még képlékeny, Felipe Massa és Michael Schumacher szerződése szintén ebben a szezonban fut ki, tehát elvileg akadhat hely más topcsapatnál is.

Az egykori csapatfőnök, manapság a BBC szakkommentátoraként dolgozó Eddie Jordan azt mondja, ez nagyon is valós lehetőség, Hamilton a Mercedesnél köthet ki.

Jordan gyanúját erősítette, hogy Spában Bernie Ecclestone azt mondta neki adásban Michael Schumacherről, hogy “sajnálom, hogy nyeretlenül távozik, mert igazi győztes”. Amikor Jordan visszakérdezett, hogy ezek szerint az F1 ura biztos a hétszeres bajnok második és egyben végleges visszavonulásában, a kisember már óvatosabban felelt, azt állította, hogy nem tudja. Ecclestone szavaira Schumacher is reagált, hangsúlyozta, hogy az angol nem is tudhat semmit, ugyanis még ő maga sem döntött.

A cáfolatok ellenére Jordan számára összeállt a kép, az ő forgatókönyvében Hamilton lesz Schumi utódja.

“Úgy gondolom, hogy Hamilton és a Mercedes szóban már meg is egyezett, hamarosan megköthetik a szerződést. Pár hete már mondtam az adásban, hogy érzésem szerint Lewis mozdulni fog, akkor úgy gondoltam, hogy a Ferrarival tárgyal, amiről mostanra kiderült, hogy nem volt igaz. De azt viszont megerősíthetem most, hogy Hamilton képviselői többször is tárgyaltak a Mercedesszel” – magyarázta.

“Bernie Ecclestone számomra világosan kijelentette, hogy Schumacher távozni fog, bár ezt Schumacher aztán cáfolta. De úgy tűnik, hogy Michael menni fog, a helyére pedig Lewis érkezik a Mercedeshez.”

“Hamilton még nem egyezett meg a McLarennel, a csapat pedig világossá tette, hogy nem is ajánlhatnak neki a mostani 15 millió dolláros szerződéshez hasonlót, azt még a gazdasági válság előtt kötötték. Ezen felül a McLarennek jövőre első ízben már a Mercedes-motorokért is fizetnie kell” – érvelt Jordan.

“Hamilton Mercedeshez való igazolása a menedzsere, a korábban a Spice Girlst, jelenleg David Beckhamet futtató Simon Fuller szempontjából is logikus lenne. Fuller Hamiltonból is egy Beckhamhez hasonló világsztárt akar faragni, a Mercedes pedig sokkal erősebb globális márka a McLarennél.”

“A Mercedes F1-es szerepvállalását illetően van egy kis bizonytalanság, a cégvezetés elégedetlen a csapat jelenlegi teljesítményével, de Hamilton megszerzése nagy húzás lenne, adna egy kis játékteret a csapatnak.”

Jordan spekulációjára a McLaren és Hamilton menedzsmentje, a XIX Entertainment részéről is reagáltak. Mindenki cáfol.
“Lewis Hamilton menedzsmentje tájékoztatott minket, hogy a történet nem igaz” – közölte a McLaren egyik sajtósa.

“Ahogy a felek már korábban is jelezték, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a McLarennel az új szerződésről. Még lényegesebb, hogy Lewis jelenleg Monzára koncentrál, a bajnokságban pedig jól szerepel” – reagáltak a XIX-től.