Fernando Alonso 2010-re igazolt a Ferrarihoz, majd alig másfél idény után, tavaly nyáron egészen 2016 végéig tartó újabb szerződést írt alá. Az egykori Minardi-, Renault- és McLaren-versenyző azt mondja, hogy bármeddig is tartson az F1-es karrierje, azt már csakis a maranellói csapatnál tölti majd.

“2017-re lejár a szerződésem, és pillanatnyilag még nem tudhatom, hogy mit érzek, milyen motivált leszek akkor. Ha még akkor is meglesz a motivációm, éhes leszek a sikerre és szeretném folytatni, akkor az csakis a Ferrarinál történik majd” – mondta a 31 éves pilóta, aki a két renault-s diadala után idén megszerezheti harmadik címét is.

“Ha viszont úgy érzem, hogy ideje abbahagyni, másféle életet kezdeni, akkor ezt a döntést is csak akkor hozom majd meg. Nagyon régóta versenyzek már, megterhelő ez a sport és ez az életmód, egyszer biztosan eljön majd az idő, amikor le kell állni. Majd meglátjuk, mikor.”

Alonso második címét öt szezonnal ezelőtt szerezte, idén viszont elég jó esélye van a harmadikra, vezet a bajnokságban. Az előny azonban csorbult a múlt hétvégén, amikor a Belga Nagydíj rajtjánál a lotusos Romain Grosjean által okozott balesetben kiesett a spanyol, nullázott. A franciát a versenybírók egy futamtól eltiltották, Alonso ezzel rendezettnek is érzi az ügyet, ő ne haragszik Grosjeanra.

“Nagyon jó a kapcsolatom vele, a Renault-nál csapattársak voltunk (2009-ben), a baleset után sms-t is küldött. Nem mérte fel a távolságot, a nehézségeket, sok dolog játszott össze, igazán sajnálta a történteket. Én azt válaszoltam, hogy nincs gond. Szingapúrban újra látjuk egymást, minden rendben van.”

“A büntetésről az FIA dönt, mi pedig mindig tiszteletben tartjuk ezt, egyetértek vele, bármilyen döntést is hozzanak” – mondta Grosjean eltiltásáról.