Fernando Alonso ugyan még mindig tisztességes előnnyel vezet a világbajnokságban, de kora nyári küszködés után nagyon megerősödött McLaren formája aggasztó a hétvégén hazai futamára készülő Ferrari számára. A technikai főnök, Pat Fry igen óvatosan beszél Monza előtt.

“Műszaki szempontból a Belga Nagydíj eredménye azt mutatja, hogy a McLaren egész eltérő pályákon, a Hungaroringen és Spában is nagyon erős, ezért sok-sok munka vár ránk, hogy elérjük a szintjüket. A Red Bull is versenyképes volt, de úgy gondolom, hogy Fernando elbírt volna velük, ha versenyben marad” – mondta az angol.

“Most már a különlegesnek számító Monzára készülünk – különleges, hiszen egyrészt az a Scuderia hazai versenye, másrészt pedig a pálya teljesen egyedi jellegű. Egyelőre nehéz megmondani, hogy képesek leszünk-e az élen versenyezni, de az biztos, hogy minden erőnkkel a sikerért dolgozunk!”

Fry kiemelte, hogy a rajtbalesetben alaposan összetört autó pluszmunkát is ad a csapatnak az Olasz Nagydíj előtt.

“Sajnos a Fernandót is kiütő balesetek hozzátartoznak a versenyzéshez, még ha nem is jó látni, hogy a pilóta pár méter után kiesik, miközben ő és a csapat is teljesen vétlen. Az persze megkönnyebbülést jelent, hogy Fernando jól van, igazán veszélyes helyzet volt, pár pillanatra megállt a szívünk, amikor láttuk, hogy az autó néhány centivel a sisakja mellett repül. Az autója viszont egyáltalán nincs jól, sok nem tervezett munkát ad a srácoknak Maranellóban, hogy felkészítsék Monzára.”

Az elmúlt tíz évben rendezett Olasz Nagydíjak felét a Ferrari nyerte – legutóbb 2010-ben Alonso -, így a csapat mindenképp a favoritok közé számít.