Nico Rosberg a 2011-es Japán Nagydíj óta mindig sikerrel vette a Q1 jelentette akadályt, a belga időmérőn azonban elbukott. Különösen fájdalmas lehet ez a németnek amiatt, hogy eleve öthelyes rajtbüntetéssel futott neki a tréningnek, így csak a 23. helyről indulhat.

“Csúnyán elszámoltam magam a hátralévő idővel” – ismerte el Rosberg, akit azért a bokszból is hajthattak volna. “Szó nincs pechről, egyszerűen elrontottam, ez egy roppant nehéz hétvége számunkra. Nem vagyok vidám, egyáltalán nem.”

“Ma reggel egyetlen kört sem tudtam megtenni kevés üzemanyaggal, nem tudtunk haladni a beállításokkal. Ha nem rontom el és tudok még egy kört futni, akkor sem biztos, hogy sokkal jobb lett volna az időm. Holnap nehéz lesz, különösen azért, mert jelenleg nem vagyunk igazán gyorsak. Egy jó rajttal előrébb keveredhetek, de nem tudom, hogy benne lehet-e a versenyben a pontszerzés.”

A 300. hétvégéjén szereplő Michael Schumacher sem jutott sokkal előrébb, a hétszeres bajnok a 13. helyen zárta az időmérőt. “Egyszerűen nem volt több ebben az időmérőben, a körömmel elégedett voltam” – fogalmazott Schumacher. “Szerettem volna, ha előrébb kerülünk a rajtrácson, az utóbbi időben sokat dolgoztunk az autón. Nincs okunk arra, hogy ne reménykedjünk a javulásban.”

“Az autó nagyon jól működött, de sajnos nem voltunk elég gyorsak. Nem ott állok a rajtrácson, ahova tartozom, hanem ott, amit az autóban lévő maximum enged. Győzelmekről jelenleg teljesen felesleges beszélnünk, maximum a pontszerzést célozhatjuk meg.”