Több női pilóta próbálkozott már a Forma-1-ben, az utolsó háromnak azonban még a kvalifikáción sem sikerült túljutnia. A DTM-pilóta Susie Wolff (egykor Stoddart) hamarosan tesztel a Williamsnél, ennek kapcsán Damon Hill fejtette ki véleményét a női versenyzőkről.

“Kicsit nehéz a motorsportban, hogy a nőknek nincs saját kategóriájuk, de azok a nők, akikkel eddig beszéltem erről a témáról, nem is akarnak ilyet” – mondta Hill. “Meg akarják mutatni, hogy képesek versenyezni a férfiakkal. Elkerülhetetlen, hogy egy nőnek végre sikerüljön az áttörés és stabilan az F1-ben ragadjon, valaki be fogja bizonyítani, hogy van olyan jó, mint egy férfi.”

Wolff szimulátoros és aerodinamikai teszteket végez a Williamsnél, de idén hagyományos tesztlehetőséget is kap. “Nem gondolom magam másnak vagy különlegesnek. Egyszerűen csak a szenvedélyemnek élek és azt csinálom, amit szeretek, valóra váltva az álmaimat” – fogalmazott Wolff. “Szó nincs arról, hogy a férfiak világában vagyok, ez az én világom is.”

“Magamért versenyzek és nem azért, hogy bizonyítsam, a nők a férfiak ellenfelei lehetnek. De tény, hogy a nemek közötti megkülönböztetés nagyon erős a motorsportban.”