Sebastian Vettelt évek óta emlegetik a Ferrarival kapcsolatban, de idén a korábbiaknál komolyabb pletyka kapott szárnyra, a Red Bull kétszeres bajnoka állítólag 2014-ben le is igazol az olasz csapathoz.

A neves brit szakújságíró, James Allen egy friss beszélgetésében a háromszoros bajnok Sir Jackie Stewart véleményét is megkérdezte erről – a skót legenda szerint nem lenne jó ötlet az átszerződés.

“Én nem lépném ezt meg, mostanában semmiképp. Szerintem Alonso túl erős, úgy gondolom, hogy annyira beérett, olyan erős pozíciót épített ki magának a Ferrarinál, hogy bárkit kicsinálna.”

“Szerintem sokkal okosabb hagyni ezt és inkább a Red Bullnál maradni, mert Vettelt ott általa nagyon jól ismert emberek veszik körül, akik kulcsszerepet játszanak a győzelmeiben és akik úgy tekintenek rá, hogy ő is kulcsszerepet játszik a sikereikben, szükségük van rá. Én nem törném meg ezt most, sőt csakis akkor kezdenék gondolkodni a távozáson, ha a Red Bullnak egy igazán rossz éve jönne valamikor” – magyarázta 1969, ’71 és ’73 győztese.

“Akkor pedig azt a kérdést tenném fel, hol is kaphatom meg azt, amire szükségem van, a válasz pedig nem feltétlenül a Ferrari lenne” – tette hozzá.

A címvédő Vettel pillanatnyilag 122 ponttal 3. a bajnokságban a 124 pontos csapattársa, Mark Webber és a 164 ponttal vezető Fernando Alonso mögött.