A Forma-1-es mezőny talán legláthatatlanabb csapata a Marussia, amely még a HRT-nél is kvesebbet szerepel. Az első két, még Virginként teljesített idényében a kiscsapat a konstruktőri bajnokság utolsó helyén végzett és idén sem váltja meg a világot, csak a már említett HRT-t veri – igaz, a két KERS nélküli alakulat másokra tényleg nem is lehet veszélyes.

A csapatfőnök, John Booth szerint azonban belülről látható a fejlődés, haladnak.

“Először is hadd gratuláljak az egész csapatnak az idén elért egyértelmű előrelépéshez! Bár nagyjából ugyanolyan helyezéseket hoztunk végig, lassan, de biztosan faragtuk a lemaradásunkat a Caterhammel szemben és sikerült ellépnünk a HRT-től, általánosságban pedig csökkentettük a lemaradásunkat a nagycsapatokhoz képest is.”

“Nagyon jól jön a hosszú szünet az F1-ne, mi is hazatérünk Nagy-Britanniába, ezt a hetet a tengerentúli futamokra való felkészüléssel töltjük, utána pedig tényleg letesszük a szerszámokat, jön két hétnyi jól megérdemelt pihenés” – mondta a Magyar Nagydíj után.

“Nehéz hét hónap volt ez, az egész csapat dicséretet érdemel a nagyszerű helytállásért. Meggyőződésem, hogy a szünet után, amikor Spában visszatérünk, a pilótáink még többet hozhatnak majd ki a mostani csomagból és aztán a Monzába vitt fejlesztésekből!” – tette hozzá.

A Marussia pont nélkül, jobb helyezései alapján (egy-egy 14. hely Melbourne-ben és Monacóban) a konstruktőri verseny 11. helyén áll a HRT előtt.