Egy ideig úgy tűnt, erős lehet a Mercedes a Hungaroringen, a szombati időmérőn azonban idei legrosszabb teljesítményét nyújtotta a csapat. A versenyen Michael Schumachernek már a rajtnál technikai gondja volt, később kiállt, Nico Rosberg a 13. helyről indulva egy pontot kapart össze.

“A rajtnál óvatosságból állítottam le a motort. Sokáig álltunk, aztán jöttek a sárga lámpák, túlmelegedést észleltem” – mondta Schumacher, aki a bokszból indulhatott a mezőny után. Túl nagy lendülettel vágtatott a bokszutca elejére, így gyorshajtás miatt még egy áthajtásos büntetést is kapott. Végül a 60. körben feladta a futamot.

“Kezdetben túlmelegedéssel küzdöttünk, aztán egyes időszakokban nem működött a telemetria. Volt egy defektem is, amit nem értünk, mert nem érintettem senkit, teljesen egyedül voltam. Aztán kiálltunk, hogy a motort és egyéb alkatrészeket büntetés nélkül kicserélhessünk a következő versenyre. Egész hétvégén jól látható volt, hogy nem vagyunk versenyképesek, Nico legalább egy pontot szerzett. Bizonyos versenyeket egyszerűen el kell felejteni, most nem ment jól, de máshol azért voltak pozitív élményeink. Jó lenne, ha az autó gyorsabb lenne.”