F1: Buttonnal kiszúrt a csapat 2 Míg Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott a Magyar Nagydíjon, csapattársa, a 4. rajtkockából induló Button a 6. pozícióban ért be.

A tavalyi győztes úgy véli, hogy a csapat elszúrta a stratégiáját:

“Fogalmam sincs, miért kellett mindig olyan korán kihívni kerékcserére. A második és harmadik kiállásnál nagyon korán mentem ki, a gumik még jó állapotban voltak. A csapat talán azt hitte, hogy így előbbre ugorhatok, de nem így történt, mindkétszer forgalomba értem vissza.”

“Kérdeztem is, hogy na most ebben a forgalomban leszek gyorsabb, mint akiket el kell kapnom? Mondták, hogy nem. Eléggé megszívtam. Nem hiszem, hogy ma nagyot alakítottunk a stratégiával, remélhetőleg tanulunk ebből” – panaszolta Button.

A kérdésre, hogy a Magyar nagydíj után milyen hangulatban kezdi a nyári szünetet, így válaszolt: “A stratégiával nem túl elégedetten, de annak örülök, hogy összeraktuk az autót.”

Az valóban sikerült is, a csapatfőnök, Martin Whitmarsh Hamilton győzelme után meg van győződve róla, hogy a Hungaroringen a McLarené volt a leggyorsabb járgány.

“Lewis nagyszerű versenyt futott. A gumikra elég nehéz volt vigyázni, de ő nagyszerűen vezetett, nem hibázott, a futam alatt magabiztosabb volt mindannyiunknál. Szerintem a miénk volt a leggyorsabb autó. A gumikra tényleg nehéz volt vigyázni a pilótáinknak, ennek még utána kell néznünk, de elég gyorsak voltunk ahhoz, hogy elsőként érjünk célba, ma pedig elég ennyi számomra” – nyilatkozta a főnök.