Pocsékul sikerült a Mercedes számára a Magyar Nagydíj időmérő edzése, idén először fordult elő, hogy a csapat egyik autója sem jutott be a Q3-ba. Nico Rosberg a 13., Michael Schumacher a 17. helyen zárt, a hétszeres bajnok nagyon mérges volt Maldonadóra.

“A fontos utolsó körben pechem volt Maldonado mögött, aki egy új pályaverziót próbált ki” – mondta Schumacher. “Rengeteg koszt hordott fel a pályára, ez teljesen tönkretette a körömet. Egyébként sem voltunk igazán gyorsak a használt gumikkal, ezért lettem 17. Az autó ma a 12-13. helyre volt jó, de nem értem oda.”

Schumacherék a délelőtti szabadedzésen hosszú etapokat futottak a pénteki eső miatt. “Fontos tapasztalatokat gyűjtöttünk. Azt vitatom, hogy ez az időmérő feláldozását jelentette, de tény, hogy ma nagyobb volt a különbség a normálisnál. Hockenheimben hasonló programot futottunk, mégsem maradtunk le ennyire. A versennyel kapcsolatban csak remélni tudjuk, hogy jelentősen változnak a körülmények és ez a kezünkre játszik.”

Nico Rosberg nem érti a 13. helyet. “Fogalmam sincs, hogy kerültünk ide” – értetlenkedett Rosberg. “Minden optimálisan ment, így nehéz megérteni, miért maradtunk le ennyire. Ezt elemeznünk kell.”

A nagy hátrány oka lehet, hogy a Mercedesen túlmelegedtek a gumik. “Az nem lehet, hogy ez állandóan csak nálunk van így. Ez egy általános probléma az autónkkal. Sajnos, holnap sem lehetünk sokkal gyorsabbak, mert a legtöbb ellenfelünk kétszer fog kiállni a bokszba. Nehéz lesz előre kerülnünk.”