F1: Eső az edzésen, Schumi a falban 2 Míg az első hungaroringi edzésen végig száraz körülmények között körözhettek a Forma-1-esek, a délután sokkal nehezebb volt.

A másfél óra első felében még napos, száraz volt az idő, lassan mindenki fel is tette a lágy gumikat, a leggyorsabb ugyanúgy Lewis Hamilton volt, mint délelőtt, mögötte azonban mások sorakoztak, Kimi Räikkönen és a williamses Bruno Senna hozott jó tempót.

A száraz szakasz vesztese a másik lotusos, Romain Grosjean volt, ő a sikán kijárata után mérte el a kigyorsítást és törte meg az autó orrát a szalagkorláton nem egész tíz perccel az edzés kezdete után.

A megjósol eső pont az edzés közepére érkezett meg és pár perc szemerkélés után  komoly záporrá is alakult. A fő gondot az jelentette, hogy míg a pálya felső részét teljesen eláztatta a csapadék, az utolsó kanyar, a célegyenes és az első három kanyar jóval kevesebbet kapott.

A zuhé után a versenyzők igyekeztek felmérni a pályaviszonyokat, volt, aki teljes esőgumin, volt, aki intermediate-en ment ki, de tócsák, vízátfolyások lutrivá tették a vezetést. Michael Schumacher rosszat is húzott, ő a 11-es kanyar féktávján felúszott és a gumifalban kötött ki.

A Mercedes nem sérült meg túlságosan, így a hétszeres bajnok később újra csatlakozott a pályán tipegő-csúszkáló versenyzőhöz, akik még az utolsó percekben is azzal küszködtek, hogy a már-már teljesen száraz célegyenes környéki szakaszon és a vizes hátsó részeken normális kört rakjanak össze.

Holnapra, az időmérőre száraz, meleg időt jósolnak, és arra valószínűleg fel is készültek a csapatok, de hogy az esősnek ígért futamhoz mennyi segítséget nyújthatott a felemás pálya, nagy kérdés.

A Magyar Nagydíj időmérője a hagyományos időpontban, szombat délután 14 órakor kezdődik.

Magyar Nagydíj, 2. szabadedzés, Hungaroring, 2012.07.27.