Bernie Ecclestone-nak továbbra sem sikerült megállapodnia a Mercedesszel, így a nagycsapatok közül egyedüliként nem írták alá a németek a Concorde Agreement 2013-tól hatályos új változatát. A Mercedes azt kifogásolja, hogy míg a Ferrarinak, a Red Bullnak és a McLarennek igazgatótanácsi hely is jut, őket másodrangú csapatként kezeli az F1-et keretbe foglaló szerződés.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke örülne, ha végre rendeződne az ügy. “Nem hiszem, hogy titok lenne: kilenc csapat már aláírta a szerződést, nagyon remélem, hogy a másik ezüstszínű csapat is megteszi ezt hamarosan” – mondta Whitmarsh. “Ha ez megtörténik, delegálhatjuk képviselőnket az igazgatótanácsba.”

Nagy akadálya az új Concorde Agreement véglegesítésének, hogy azt egyelőre a Nemzetközi Automobil Szövetség sem írta alá. “Attól tartok, hogy valóban nem köttetett meg az üzlet és ez okoz némi bizonytalanságot. A Forma-1 többször is belső feszültségek miatt esett el lehetőségektől.” Whitmarsh elképzelhetőnek tartja ugyan, hogy az F1 működjön az FIA nélkül, de nem ezt az utat választaná. “Nem hiszem, hogy egy ilyen rendszer produktív lenne.”

Whitmarsh, a széttöredező csapatszövetség feje elárulta, hogy az istállók gyakorlatilag nem aláírják a Concorde Agreementet, hanem mindenkivel önálló szerződést kötnek. “Ha a McLaren nem lenne elégedett a kínált feltételekkel, nem fogadtuk volna el. Úgyhogy nem panaszkodom, de az, hogy mindannyiunknak önálló szerződése van, nem hoz minket közelebb egymáshoz. A Concorde Agreement soha nem volt tökéletes, de nélküle sem lenne könnyű. Miért változtassunk valamin, ha működik?”