Kimi Räikkönen maga sem számított arra, hogy visszatérése első idényének félidejében még halvány esélye lehet majd a bajnoki cím megszerzésére, de kilenc futam után csak 46 pont hátrányban van az éllovas Fernando Alonsótól, így most már nem akarja kizárni ezt a lehetőséget sem.

“Nem fogom azt mondani, hogy meg se próbálom. Nem csak tötyögni jöttem vissza. De arról fogalmam sincs, hogy a végén is az esélyesek között lehetünk-e még vagy sem. Igyekszem a legjobb helyzetbe hozni magam. De tudjuk, hogy vannak még javításra váró dolgok. Még mindig nem lehetünk 100 százalékosan elégedettek a hétvégék alakulásával, de erre számítottam is. Nem vártam, hogy minden tökéletes lesz. Még messze van a vége, de egyelőre ott vagyunk az élmezőnyben. Semmit sem lehet kizárni” – mondta a 2007-es bajnok csütörtökön Hockenheimben.

A finn hisz benne, hogy a Lotusban megvan a potenciál arra, hogy akár az idény végéig az élen küzdhessen: “Azt hiszem, összességében minden pályán erősek vagyunk. Egyszerűen csak továbbra is keményen kell dolgozni a fejlesztéseken, és ha 100 százalékot hozunk, képesek vagyunk a többiekével megegyező ütemben fejleszteni az autót, akkor lehet esélyünk (a bajnoki címre).”

A győztes Mark Webber mögött végül 10 másodperccel beérő Räikkönen úgy véli, hogy Silverstone-ban a győzelemért küzdhetett volna, ha a rajt utáni tolongásban nem esik vissza.

“Meggyőződésem, hogy amúgy megvolt a tempónk ahhoz, hogy az élen küzdjünk. Az elmúlt két futamon mindig a rövidebbet húztuk a rajtnál, hátulról pedig már nem lehet úgy kihasználni a tempót.”

A NÉMET NAGYDÍJ ELSŐ SZABADEDZÉSÉNEK BESZÁMOLÓJÁT MEGTALÁLJA ERRE A LINKRE KATTINTVA.